Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zawieszenie MTS-Technik czy TA-Technix?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, :hi:

jeśli dubluję temat to z góry przepraszam, ale zależy mi trochę na czasie. Jestem zmuszony do wymiany zawieszenia więc pomyślałem o czymś bardziej sportowym. Przymierzam się więc do zakupu:

http://moto.allegro.pl/item1011889674_zawieszenie_sportowe_audi_a4_b5_40_40mm_od_mts.html

albo:

http://moto.allegro.pl/item1008939957_audi_a4_zawieszenie_sportowe_40mm_oslony_odboje.html

Planuję założyć 17" z gumami 215/45 i chciałbym obniżyć zawias max 40 mm. Które więc zawieszenie polecacie? Czy może dołożyć grosza i zainwestować w gwint? Ale z kolei czy ma to sens jeśli chcę obniżyć auto max o 40 mm?

Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

jeśli chcesz tylko max -40mm i nic nie ruszać to nie inwestuj w gwinta

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tak myślałem. Tylko czy na zimę jak powrócę do 15" na gumach 195/65 to nie bedzię nic obcierało?

Opublikowano

O MTSach masz już trochę napisane na forum, użyj :szukaj:

Gumę załóż 225/45/17 - to jest idealny zamiennik.

Jak założysz na zimę 195/65/15 to możesz czasami trzeć, a napewno będziesz tarł jak będzie taka zima jak w tym roku.

Opony 195/65/15 to balon, mniejsze ciśnienie, więc się bardziej miękkie - na fałdach jezdni jest większe prawdopodobieństwo przytarcia niż na 17'.

Opublikowano
  • Autor

Na sezon zimowy 2009/2010 kupiłem nowe opony Goodyear Ultra Grip 7+ (195/65/15). Zainwestowałem ponad 1200 PLN, więc szkoda mi teraz inwestować w inne, tym bardziej, że są naprawdę dobre. Jeśli obniżę auto o 40 mm to mogę mieć z nimi problem przy następnej zimie?

A ponadto to wiem, że sporo jest info o MTS-ach ale czekam na jednoznaczne opinie, które wybrać: TA czy MTS? Różnica w cenie niewielka, więc... proszę o radę!

Opublikowano

Nikt Ci nie powie jednoznacznie, bo nikt zapewne nie jeździł na tych i na tych, żeby móc je bezpośrednio porównać.

Nikt Ci też nie karze zmieniać opon - musisz się poprostu liczyć z tym, że jeśli będzie zima taka jak w tym roku, to na mniej odśnieżonych drogach będziesz tarł o grzbiety śniegu.

Opublikowano

coś za coś :wink4:, no ale do -40mm, też bym nie zakładał gwintu :no:, Ja mam sportowe Weiteci -40, i będą do sprzedania, jak coś to się odzywaj :good:

Opublikowano

przy -40 opony niebędą obcierać, przecież te sprężyny są o wiele sztywniejsze, ale tak jak kolega pisze w zimę podwozie może przycierać na śnieżnych koleinach, ja -40 ta technix felga 17/8cali et 35 opona 225/45 i nic nie ociera a na zimę 16 i opona 205/60 i również niema problemu z ocieraniem

Opublikowano
  • Autor

No nic to... :confused4:

Myślę jeszcze, że przy gwincie mógłbym podnieść auto na zimę...co :co: Tylko czy nawet z podkręconym gwintem na maxa nie będzie tarł?

Nie wiem już sam. Słabo ogarniam ten temat. :no: Jak zmienię na gwint to auto i tak padnie na glebę - 40 mm nawet przy podkręconym, chyba że znajdę inny zakres regulacji np. od -20 do .... Dobrze myślę?

Opublikowano

tez sie zastanawiam tak samo jak ty

sporo jest na forum golfiarzy i beemek o tych lowcostowych zawieszeniach

fk, mts, Ta wszystko podobne

z gwarancja jest chyba troche lepiej u MTS bo masz dystrybutora MTS-Technik

oraz sugerowany cennik http://www.mts-technik.pl/pl/katalog-m-52.html

no i pewnie ew. amorki na wymiane latwiej jak jeden padnie czy cos