Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Panel klimatronika zalany colą pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio dałem się namówić na mc nie dopiłem coli więc zabrałem ją do samochodu wsadziłem uchwytu na kubki niestety zostawiłem kubek na noc z resztką napoju kubek jak wiadomo jest tekturowy i rozmókł do tego stopnia ze się polało po radiu, panelu dziś chciałem ustawić nawie na szybę guzik z strzałką do góry wciska się i nie chce odbijać niestety blokuje cały panel na czas aż powoli odbije i wróci do stanu poprzedniego jak to doczyścić i się tego pozbyć ? :(:confused4:

Opublikowano

Rozebrać, przemyć, wysuszyć i poskładać do kupy.

Opublikowano
  • Autor

Żeby to było takie proste :( boje się że do guzików się nie dostane i są montowane także nie dojdę do nich ... :/

Opublikowano

wyjmi caly panel rzobierz na czesci pierwsze z tego co sie orientuje to kazda pierdolke da sie wyjac tylko muisz jakos sobie oznaczac co po czym poniej skladac zebys niczego nie pomylil :tongue4: guziki na 100% mozesz wyjac i spokojnie przeczyscic

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wątek :notworthy: myślę że mi pomoże co prawda inny panel ale chyba wszystko będzie podobnie :piwo:

Opublikowano

z rozebraniem niebędziesz miał większego problemu, tylko wyjąć go trochę ciężko, a konsole masz 1 czy 2din? zaopatrz się w jakiś środek np z serii Kontakt (używam na codzień i działa świetnie :good: ) do czyszczenia elektroniki wszystko wymyjesz złożysz i po problemie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podepne sie tu zeby nie mieszac. mam podobna historie a dodatkowo jakis banknot wpadl za popielniczke i nie moge wyjac:(

ma ktos instrukcje jak wyjac klimatronic z 2lifta radio 2din - nie chce niczego polamac, a wszelkie pomoce sa do przeliftowego

Opublikowano

pewnie potrzebujesz wyjmaków do ory radia, żeby dostać się do pierwszych śrub. Potem powinno pójść gładko. Z tego co pamiętam, wyjęcie klimatronika w polifcie i przed lifcie to żaden problem, przynajmniej ja takiego nie miałem.

W polifcie klimatronik jest chyba na wcisk, musisz wyjąć radio i po prostu go wypchnąć. A jeśli się nie da, rozbierz kokpit, to ze 4śrubki będą.

Powodzenia

Opublikowano

znalazlem http://http://www.zener.com/audi/HVAC_cleaning

nie takie to latwe ale da sie zrobic i jest lala, przy okazji zdejmowal ktos listwe wokol awaryjnych?? jest na tych malych spinkach i oczywiscie pourywalem, teraz musze to skleic, da sie to zrobic jakos delikatnie??

• 4 lata później...
Opublikowano

znalazlem http://http://www.zener.com/audi/HVAC_cleaning

nie takie to latwe ale da sie zrobic i jest lala, przy okazji zdejmowal ktos listwe wokol awaryjnych?? jest na tych malych spinkach i oczywiscie pourywalem, teraz musze to skleic, da sie to zrobic jakos delikatnie??

Pamiętasz może jeszcze czy klimatronik był na jakieś zatrzaski? Czy tylko siłą wypchałeś? Mam wyjęte radio i chciałem klimatronik wyjąć ale za bardzo nie chciał wyjść ale też w razie czego nie chciałem nic urwać więc nie przesadzałem z siłą

Klimatronik wyjęty, musiałem go od góry podważyć śrubokrętem ponieważ ma takie zatrzaski na wcisk blokujące się o ramkę przy wyciąganiu.

Konsola 2 DIN

Edytowane przez Toskańczyk