M_ILES Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam Panowie! Ciagle draze temat "ubywania oleju" w mojej ALT. Odkrylem, ze prawdopodobnie olej wydostaje sie przez mala nieszczelnosc, na laczeniu silnika oraz miski olejowej. Patrz zdjecie: http://i957.photobucket.com/albums/ae52/michasuk/MISKAOLEJOWA.jpg Z bliska zas, wyglada to, jakby tam byla jakas (biala, splaszczona) silikonowa masa, ktora nie wytrzymala proby czasu. Chyba powinna byc tam normalna uszczelka, ktora mozna wymienic? Duzo z tym zabawy? Dzieki - pozdro
MATIUS Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 wydaje mi się że miska w alt jest wklejana....i nie ma tam uszczelki bynajmniej a adr tak mam.... rozwiązanie takie że wyjąć od nowa oczyścić i znów wkleić i mieć spokój na lata...
M_ILES Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Dzieki, narazie, podokrecalem wszystkie sruby dookola, nie wiem dlaczego, ale chyba angole powinni sobie jakies lepsze klucze dynamometryczne sprawic. Postaram sie zaobserwowac przez nastepne kilka dni/tygodni, czy beda jakies ubytki. :)Pozdrawiam
ROBERT Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Bodajże po 99r. - II lift w [b5] , miska olejowa jest na specjalnej masie uszczelniającej
Raftik Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja mam 98r ADR i mam uszczelkę. I niestety również mi się sączy olej spod niej, ostatnio dociągnąłem kilka śrub do których był dostęp i za parę dni obadam czy dalej coś się poci.
ROBERT Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Znalazłem nr. tej "masy" przypuszczam, że to będzie zwykły silikon wysokotemperaturowy nr. OE - D 176 404 A2 - "uszczelniacz silikonowy-miska olejowa"
M_ILES Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Dzieki za pomoc i duzy szacun kolego robert. Pozostaje pytanie, czy jest tam normalna, tradycyjna uszczelka (ETKA pokazuje tam uszczelke o ile sie nie myle) czy tylko masa silikonowa? Pozdro
ROBERT Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 nr. "21" - rama , według mnie to metalowa uszczelka + silikon
M_ILES Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgadza sie. Dzieki bardzo! Moze w weekend uda mi sie zajrzec pod spod i ocenic sytuacje... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi