Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z paleniem 2,5 Akn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pewnie problem ten był juz poruszany, ale spytam jeszcze raz. Chodzi o palenie jak świece żarowe nie grzeją bo temp. zew jest wysoka a mianowicie czasami odpala bez problemu a czsami trzeba pokrecić długo i wtedy pojawia się za samochodem siwy dym. Dodam że gdy świece grzeją to pali na dotyk i tak samo jest jak silnik ciepły. Po podłaczeniu pod vaga nie pokazał żadnych błędów. Aha czujnik temp (ten 4-pinowy) wymieniłem.

Opublikowano

powietrze w paliwie sprawdzane?

Opublikowano

Zobacz na odcinku między filtrem paliwa a pompą wtryskową. U mnie na tym przezroczystym odcinku węża zbiera się powietrze i daje takie same objawy. Nie mogę tego usunac :wallbash: A działa to na pewno niekorzystnie na pompe... Sam już nie wiem gdzie szukac przyczyny. :kwasny:

Pzdr

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś sprawdzałem ten przeźroczysty wężyk i jakiś większych pęcherzyków nie było , owszem maluteńkie się pojawiały ale było ich naprawde bardzo mało. Myśle że problem może tkwi w kącie wtrysku ale sprawdze to dopiero po powrocie do kraju. Dziwne w tym wszystkim jest to że jeżeli świece się włączą to pali na dotyk a także to że wskazówka od temp po włączeniu zapłonu (np rano) trochę się podnosi tak jakby silnik był już trochę ciepły a tak nie jest. Myślicie że ma to coś wspólnego z tym paleniem??

Opublikowano

powietrze w VP44 wróży jej bliski zgon :kwasny:

na pewno nie jest to zdrowa dla Waszych kieszeni i należy jak najszybciej zająć się problemem !!!

Opublikowano

Właśnie w temacie powietrza. Byłem u mechanika na wymianie przegubu, pokazałem mu przy okazji to powietrze.

Mówi: "eee, Panie, póki jeździ to nie ma co ruszac, bo jak zacznie pan ruszac to sie wszystko sypnie"

Stwierdził, że to w baku są jakieś przewody w jakiś komorach i to je trzeba powymieniac, bo pewnie są nieszczelne, koszt takiej imprezy w quattro to ponoc koło 800 zł :shocked:.

Ale mam dystans to tego co mówił, i staram się szukac przyczyny sam. Które to węże najczęściej siadają, jest jakaś reguła?

Te wężyki przelewowe zmieniłem, filtr paliwa też, ale nic nie dało.

Opublikowano
  • Autor

Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że jak tylko świece się włączą to pali na dotyk.