Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z wrtyskiwaczami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam problem z nierówną pracą silnika. Na biegu jałowym trzęsie samochodem jak na rodeo :confused4: Po dodaniu gazu i obrotach powyżej 1,5k przestaje trząść. Podjechałem na diagnostykę i po podłączeniu do komputera powiedziano mi, że wtryskiwacze 2,3 i 4 podają niewłaściwą dawkę. Nr 4 miał odchył od normy ponad 2x za duzo. Zdecydowałem się więc na wymianę wtryskiwaczy. Kupiłem używane (mój błąd) i niestety problem jest ciągle ten sam. Jedyną różnicą jest to, że odchyły mają 2 z 4 szt. Po wymontowaniu starych okazało się też, że były założone różne. 3szt były 038130073AN i 1szt 038130073BA. W tej chwili są założone wszystkie z oznaczeniem BA. Wizualnie AN i BA wyglądają tak samo ale czy ma to jakieś znaczenie dla silnika?

ps. Tak na marginesie szukam teraz nowych wtryskiwaczy do mojego b6 awx 1.9 130KM ale o tym info w odpowiednim dziale.

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam problem z nierówną pracą silnika. Na biegu jałowym trzęsie samochodem jak na rodeo :confused4: Po dodaniu gazu i obrotach powyżej 1,5k przestaje trząść. Podjechałem na diagnostykę i po podłączeniu do komputera powiedziano mi, że wtryskiwacze 2,3 i 4 podają niewłaściwą dawkę. Nr 4 miał odchył od normy ponad 2x za duzo. Zdecydowałem się więc na wymianę wtryskiwaczy. Kupiłem używane (mój błąd) i niestety problem jest ciągle ten sam. Jedyną różnicą jest to, że odchyły mają 2 z 4 szt. Po wymontowaniu starych okazało się też, że były założone różne. 3szt były 038130073AN i 1szt 038130073BA. W tej chwili są założone wszystkie z oznaczeniem BA. Wizualnie AN i BA wyglądają tak samo ale czy ma to jakieś znaczenie dla silnika?

ps. Tak na marginesie szukam teraz nowych wtryskiwaczy do mojego b6 awx 1.9 130KM ale o tym info w odpowiednim dziale.

wizualnie wszystkie pompki są takie same :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Ok ale czy ma to znaczenie jakie są założone do tego silnika?

Opublikowano

Nie wiem czy ma znaczenie. Ja u siebie zmieniłem 2 i jedna sztuka własnie siedziała z oznaczeniem BA, z tego co się orientowałem to są one dużo tańsze od tych co powinny siedzieć z prawidłowym oznaczeniem(aktualnie nie pamiętam jakie były pozostałe). Widocznie ma to jakieś znaczenie skoro różnica w cenie jest prawie 1tys zł.

Opublikowano

Kolega mialem kiedys tez wtryski do wymiany..przeraził sie kosztem... Zaczał wlewac uszlachetniacze do paliwa czyszczace wtryski i tak przez poł roku... Na vagu pokazywało mu wartosci nieco ponad -3.4 i uwiezcie lub nie uratował sie od wymiany :D

Opublikowano

Niestety tak bywa z używkami:( a jeśli sprzedawca zarzeka się ze były ok to do sprawdzenia wiązka do PD w głowicy bo czasami ona też potrafi robić psikusa

Pozdrawiam