Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Dziwny problem z ESP i ABS+ Ori Alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry mowie, no raczej pisze że używałem :szukaj: i znalazłem odpowiedzi ale mój problem ewoluował, podam w punktach

Model A4 B6 3.0 manual rocznik 2003

Alarm fabryczny

1.Co jakiś czas zapala sie kontrolka ESP (myślę że pewnie jakiś czujnik )

2. Kontrolka przestaje sie zapalać przez jakieś 300-400 km

3. Zapala sie na stałe kontrolka ESP, a na drugi dzień palą sie ESP i ABS do tego nie mam kierunków i nie działają wycieraczki, przy próbie zmiany światłe na długie ori zenony gasną na chwile (w tym momencie straciłem pomysły)

4. Następny dzień i auto nie odpala oczywiście palą sie kontroli ESP i ABS, akumulator nie daje rady zakręcić

5. Cała noc ładowania akumulatora i auto odpala jak nic, kontrolki gasną jak zawsze przy odpaleniu (zadowolony myślę że wszystko przez aku.)

6. Centralny zamek nie działa z pilota, trzeba zakodować

7.Po godzinie poszłem do auta z dwoma kluczykami aby je od nowa zakodować i załącza sie ori alarm, wszelkie próby zamykania i otwierania nic nie dają

8. Znalazłem na forum że jak jest słabe napięcie to włącza sie alarm

9. Kolejne ładowanie nic nie daje, jak tylko podłącze aku to alarm wyje ( mowa o ori alarmie)

Auto stoi zamknięte ale z odłączonym aku.

Jakieś pomysły...

Opublikowano

trzeba podlaczyc Vaga :) i sprawdzic bledy

Opublikowano

wiem wiem, ale czy można odłączyć ori alarm na dojazd do mechanika bo vag-a nie mam

nie wiem czy to ma znaczenie ale z pół roku temu wymieniał mi on manetki od kierunku, bo przy mocniejszym włączeniu kierunki działały odwrotnie

możliwe że teraz taśma pod kierą poszła, nie wiem czy objawy pasują[br]Dopisany: 02 Maj 2010, 21:21_________________________________________________zagdaka rozwiązana

Moduł Komfortu do wymiany, po wymianie wszystko gra przez 15 sek.

zły moduł ( różnica w 1 literce w oznaczeniu)