talib1990 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam mam takie pytanie, czy posiada ktos z was jakiś program w którym będe mógł wykonywać logiczne funkcje dostepne w sterowniku PLC bez fizycznego posiadania sterownika ? Mam niedługo egzamin na technika mechatronika a zabardzo nie mam fizycznego dostepu do sterowników. Jedyny program jaki mam który realizuje funkcje sterowników lecz jest bardziej obrazowo niż technicznie rozwiązany to ITS PLC Professional Edition. Natomiast WinProLadder niestety nie działa bez sterownika . Pozdrawiam.
yahoo Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Możesz spróbować LADSIM ja na nim pracowałem na uczelni. Było to kilka lat temu dlatego nie pamiętam dokładnie jakie miał funkcje ale pamiętam że coś tam kleciliśmy. A potem się bawiliśmy na sterownikach PLC fajna sprawa.
david_n Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Ja korzystam z EASY-Soft PRO i Simatica, tyle ze pracuje na sterownikach caly czas, w szkole i w pracy Z tego co pamiętam EASY-Soft ma możliwość symulacji programu. Mnie też czeka w czerwcu egzamin zawodowy - technik mechatronik :gwizdanie: Powodzonka
janjazda Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 EASY-Soft też kiedyś używałem spróbuj poszukać LOGO Siemensa, tam też jest możliwość symulacji bez podpiętego sterownika
Rekomendowane odpowiedzi