dorota1 Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Witam.Padło podświetlenie w moim włączniku swiateł-kpl.ciemność,chcę to rozebrać dziś wieczorem.Drugi problem to to,że niemogę zakodować vagiem świateł na stałe tzn.kodowanie 00012 przyjęte ale palą się tylko pozycje przód,tył-zero błędów na vagu. Obecnie mam włącznik bez funkcji AUTO.Światełka to xenon+spryskiwacze.Może znawcy tematu się wypowiedzą czy naprawiać mój stary włącznik czy kupić coś z allegro. Jeszcze jedno-czy uruchomienie trybu skandynawskiego świateł ma coś wspólnego z włącznikiem świateł(odpowiedni model ,typ)? Pozdrawiam
antonio Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 nie włączają Ci się światła mijania gdy zakodujesz tryb skandynawski bo masz niekompatybilny moduł CENTRALNEJ ELEKTRYKI
dorota1 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Może coś więcej o tym module.Czyli włącznik niema z tym nic wspólnego? Co proponujesz antonio?
antonio Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 moje auto też było wyprodukowane na rynek Niemiecki więc przekodowanie centralnej elektryki też włączało mi tylko postojówki... ... więc odpuściłem po drugie: szkoda żarników i przetwornic (przekręcasz kluczyk i grzeją się świece a światła już palą, odpalasz i światła przygasają )
Cineksik Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Nie koduj świateł na stałe, nie jest to wskazane przy xenonie, żarniki szybciej padają
dorota1 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Pytam dlatego,bo pewnie będe musiał kupić włącznik.Dużo nowych samochodów ma włączoną te funkcje-nieukrywam że też bym chciał to mieć.
antonio Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 szkoda żarników i przetwornic (przekręcasz kluczyk i grzeją się świece a światła już palą, odpalasz i światła przygasają ) Nie koduj świateł na stałe, nie jest to wskazane przy xenonie, żarniki szybciej padają Twoja sprawa - wyżej masz argumenty
dorota1 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Czysto teoretycznie-żeby działał tryb skandynawski powinienem wymienić włącznik czy jeszcze coś?
antonio Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 poszukaj jeszcze na forum, ale wydaje mi się, że chyba tak
dorota1 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Studiuje forum od 3ech godzin i jednoznaczej odpowiedzi nie znalazłem.Jeśli to kwestia włącznika to będe chciał taki żeby f.skandynawska działała.Co do używania to się zastanowie?[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 14:48_________________________________________________Witam,właśnie wyjąłem przełącznik spróbuje poprawić luty i zobaczę czy to coś pomoże? Trochę się zdziwiłem bo po tym co znalazłem na forum to chyba mam zły numer tego przełącznika? BK7 8EO 941 531 01 -- K 1944P tj. mój obecny numer. Proszę o pomoc w ustaleniu prawidłowego numeru.Pozdrawiam[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 18:37_________________________________________________Antonio poza tym forum chyba niechce pomóc -a zadałem takie proste pytanie. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi