Bartekl Opublikowano 9 Lipca 2007 Opublikowano 9 Lipca 2007 Witam, miał ktoś taki przypadek że po nocy nie można było uruchomić auta, bo paliwo odpływało albo się zapowietrzył? Wymieniłem filtra paliwa ale to nie pomogło problem zdarzył się jeszcze raz. Jak go popiłowałem na rozruszniku to załapał i chodzi bardzo dobrze. Silnik czasami na wolnych obrotach na postoju wpada w delikatne drgania (częściej jak jest ciepły) Czy to może mieć związek? Pomocy mam tydzień to auto a już trzeci raz byłem w serwisie!!!!!
gadi Opublikowano 9 Lipca 2007 Opublikowano 9 Lipca 2007 Na bank łapie ci gdzieś powietrze, sprawdz przewody doprowadzające paliwo (opaski zaciskowe terz) Ja u siebie miałem problem po zmianie filtra paliwa, łapał powietrze na uszczelce. Wystarczyło zmienić spowrotem na starą uszczelkę
Bartekl Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Opublikowano 9 Lipca 2007 dzięki gadi za szybką odpowiedź, a telepało Ci silnikiem na wolnych obrotach?
gadi Opublikowano 10 Lipca 2007 Opublikowano 10 Lipca 2007 Raczej nie, widocznie miałem bardzo małą nieszczelność.
grippen Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 nie wiem jak to jest w rocznikach 2002 ale umnie też miałem taki przypadek i jest taki zaworek przeciw zwrotny wymieniłem go groszowe sprawy i po problemie
szogun0 Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Panowie, czytać ze zrozumieniem. Tam są pompowtryski. Polecam udać się do serwisu i sprawdzić ich poprawność działania. Ale ostrzegam, nie wszyscy wiedzą jak się za to nawet zabrać w serwisach. Poszukać jakiegoś dobrego.
Rekomendowane odpowiedzi