Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Termiczna osłona podwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem ponieważ osłona znajdująca się nad tłumikiem trzyma się na jednej śrubie i obija o podwozie (aluminiowa). Nie wiem jak, to się fachowo nazywa, ale chciałbym to jakoś przykręcić, a stare otwory mam wyrobione. Podajcie jakieś sposoby, tak aby wytrzymały przez jakiś czas.

Opublikowano

Też miałem ten problem.Ja pociąłem aluminiowy płaskownik na "kwadratowe"podkładki i jest ok :good:

Opublikowano

mi w Ibizie się ta osłona przepaliła nad ostatnim tłumikiem na samych śrubach mocujących. pytałem kilku magików, żaden się nie chciał podjąc, a zakup nowej, tzn innej nierealny, bo nigdzie tego nie ma do kupienia. u mnie nie było gdzie i jak tego przymocowac, więc musiałem się przyzwyczaic do tego uderzania...

może dałoby radę jakoś przynitowac kawałek blaszki do niej i przykręcić jakoś gdzieś.

Opublikowano

Też to przerabiałem. Tylko czy aby ta osłona się trzyma na śrubach? Tzn. nie jest tak, że "śruby" są jakby wmontowane w podwozie, a osłonę przykręca się nakrętkami?

Ja zrobiłem to tak, że dałem całkiem spory kawałek blachy jako podkładkę, tak aby "chwyciło" osłonę. Z rok na tym jeżdżę i "pukania" nie ma.

No ale u mnie z śrubami było wszystko ok, tyle że osłona wokół nich zniknęła :-)

• 6 lat później...
Opublikowano

A gdzie można dostać takie nakrętki? Bo u mnie osłona jest, ale odkręcona, a nakrętki się pogubiły i nie mam pojęcia gdzie je teraz dostanę