Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Napinacze Pasów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W mojej audi zepsuł sie mechanizm zwijania pasa kierowcy. Kiedy rozebralem bok okazala sie jeszcze ze brakuje napinacza pirotechnicznego. :shocked: Kabelek od niego wisi. kiedy odpalilem auto zaswiecila sie kontrolka AIRBAG. Czy to od tego że dotknałem stykow kabelka i komputer wykryl jakis impuls i ze nie ma napinaczy???

Bede wymienial caly mechanizm wraz z napinaczem i mam pytanie czy musze odlaczyc aku podczas podpinania kabla do napincza czy nie??? I czy blad mozna komputerowo bez problemu usunac pozniej???? :mysli:

• 1 rok później...
Opublikowano

Pierwszy post na forum - witam wszystkich.

Czy ma znaczenie jak podlaczy sie napinacze pasow? Konkretnie w B7 ale domyslam sie ze zasada jest taka sama wszedzie. Chodzi mi o polaryzacje (+/-).

Zanim ktos mnie uprzedzi to nie obawiam sie ze zaczna sie rozwijac w trakcie wypadku :). Chodzi bardziej o to czy przypadkiem nie wystrzela po montazu albo czy na pewno wystrzela w trakcie wypadku.

Dzieki.

Opublikowano

Vagiem spokojnie później wykasujesz błąd.

Opublikowano

Dzieki. Czy mam w takim razie rozumiec ze nie ma znaczenia jak sie podlaczy?

Opublikowano

wydaje mi sie ze gniazdo w napinaczu jak i kostka na kablu daje tylko jedna mozliwosc podlaczenia

Opublikowano

No tak, zupelnie dobrze Ci sie wydaje. Problem tylko w tym ze te kable u mnie byly powyrywane. Kupilem nowe pasy i chcialbym je podlaczyc tak zeby bylo dobrze.

Opublikowano

no to ja nie pomoge z tym, nie chce wprowadzac w blad - ale skoro kostka pasuje w jednym kierunku tzn ze nie wolno ci pomieszac polaryzacji

najlepiej poszukac fotek na allegro - nie raz sprzedaja napinacze z obcietymi kostkami a najlepiej jak jakis kolega z forum zerknalby do siebie do autka w srodkowy slupek i ci fotke strzelil

moze podjedz na spota w swoim regionie

Opublikowano

a koledzy jak jest u was przekrecacie zaplon i swieci sie kontrolka takiego ludka z pasem ? bo u mnie wcale sie nie swieci widac tylko ze jest taka pod sloncem i pytam was czy to normalne bo we wczesniejszym aucie (sharan) przez chwile sie swiecila po przekreceniu kluczyka,a u znajomego w Touran'ie jak przekroczy 20czy tam 30 km/h to piszczy i ta kontrolka sie swieci jak nie ma sie zapietego pasa. wyjasnijcie mi czy to normalne u mnie a4 b5 2001 r

Opublikowano

moze w twojej wersji niema sygnalizacji obowiazku zapiecia pasow

skoro to sie nie pali a lampka na zegarach jest - ale nieaktywna - znaczy ze byla to dodatkowa opcja

Opublikowano

Rozmawialem ostatnio z elektrykiem (samochodowym ;) ) i potwierdzil ze polaryzacja nie ma znaczenia przy podlaczaniu napinaczy.