krewny6 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Witam. Nie załacza mi sie klima pomimo ze jest nabita, szczelna i czujnik wysokiego ciśnienia wymieniony na nowy(hella behr). Na klimatorniku wyświetla błąd 22.1 na Polskim Vagu - wyłącznik wysokiego ciśnienia - zwarcie do masy. Błąd kasuje się i wraca. Wiązke przy czujniku sprawdziłem - jest cała. Gdy zwieram 2 piny w kostce od tego czujnika klima się włącza. Proszę o pomoc
mar-mis Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 witam Mam takie pytanko: możesz mi powiedzieć jakie piny złączyłwś żeby zdziałała bez tego czujnika? Pozdrawiam
marionozzo Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 zwierasz pierwsze góra i dół to załączasz wentylator a drugie dwa góra i duł sprężarkę a koledze zalecam podjechanie jeszcze raz na sprawdzenie ciśnienia w układzie klimatyzacji jeśli będzie ok a klima nie będzie startować i chłodzić a klimatronic pokazuje błąd 22.1 sprawdzenie czujnika demontaż i podawanie ciśnienia granicznego dolnego i górnego być może nowy a nie działa prawidłowo
Rekomendowane odpowiedzi