smiczug Opublikowano 10 Lipca 2007 Opublikowano 10 Lipca 2007 Tak jak w temacie , problem polega na tym , że podczas przyspieszania auto zalicza muła tzn. ja mu na gaz a on wręcz spowalnia . Popuszczając pedał gazu wszystko wraca do normy , auto reaguje należycie na pedał gazu . 16518 - obwód czujnika O2 brak aktywności bank 1 czujnik 1 , 17736 - cylinder 4 limit uderzeniowy osiągnięty - opisy błędów znam ale nie wiem gdzie szukać przyczyny tym bardziej , że występują one sporadycznie . Proszę o sugestie i podpowiedzi .
szogun0 Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zacznij od wymiany sondy Lambda, a potem to raczej reszta zniknie.
Łukasz85 Opublikowano 17 Lipca 2007 Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam!! podczepię sie pod watek, mi właśnie wyskoczył ten sam błąd 16518 Oxygen (lambda) sensor B1.S1 NO activit. miałem ten błąd jakieś dwa miesiące temu ale wymieniłem sondę i zniknal na ten czas i znowu wyskoczył! Bede wdzięczny za pomoc!!!!
Gość spedyt Opublikowano 17 Lipca 2007 Opublikowano 17 Lipca 2007 Łukasz85 jaką sondę założyłeś? Nową, używkę czy zamiennik?
smiczug Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Opublikowano 19 Lipca 2007 Łukasz85 - powiedz czy u Ciebie auto zachowywało się w podobny sposób ( tzn. mulenie podczas przyspieszania ) , czy błąd ten wyskakiwał bez większych oznak nieprawidłowej pracy silnika ? no i czy opisany był jako sporadyczny ( tzn. sonda padła całkowicie ) .Pozdrawiam .
Łukasz85 Opublikowano 20 Lipca 2007 Opublikowano 20 Lipca 2007 Sonde założyłem jako zamiennik i chyba to był mój błąd, i nie raz sie muli ale to na ciepłym silniku.
Rekomendowane odpowiedzi