Krzych Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Witam !! Mam pytanie, czy ktoś może wie, co może powodować drgania silnika - a co za tym idzie drążka zmiany biegów - gdy silnik osiągnie temp 90' (na wskaźniku). Jest to denerwujące gdy zatrzymam się przed skrzyżowaniem a drążek lata na boki jak stara k... Auto kupiłem niedawno a sprzedający zapewniał mnie że to poduszka pod silnikiem pomyślałem ze tak może być i wymieniłem ją. Następnie (ponieważ wymiana poduszki nie pomogła) wymieniłem koło dwumasowe oraz łożysko oporowe i tarczę sprzęgła i dalej to samo!!!. Najciekawsze jest to że silnik nie wibruje za każdym razem - czasami caly dzień pracuje równo - tak jak przy zimnym silniku. Jeśli o sprawy mechaniczne to postanowiłem jeszcze wymienić poduszki pod skrzynią, ale okazało sie że te które kupiłem były miększe od tych starych więc nie wymieniałem. Poduszki te i tak chyba bede musiał zmienić bo przy przyspieszaniu i zwalnianiu auta czuje jak drążek od biegów przesówa się do przodu i do tyłu. Podłączyłem auto pod VAG ale nie ma żadnych błędów. Może jakieś wartości są nie prawidłowe ale nie wiem na które zwracać uwagę. proszę o pomoc
yesfan Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 A może winny jest elastyczny łącznik między turbiną a katalizatorem? Tylko nie daj sobie wstawić dodatkowego łącznika!
Wihajster Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 bylo juz o tym kilka razy wystarczy poszukac!!zamykam
Rekomendowane odpowiedzi