Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problemy z obrotami PILNE !!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy chodzi o to gdy samochód jest zimy i odpalę go i szybko dojadę np do jakiegoś celu 200-400 metrów na obrotach dochodzących w granicach 3 tys samochód gaśnie nie mogę go zapalić przez 5-10 sekund(kręcę kręce i nic ) po np 10 sekundzie samochód odpala dziwne nie ? dodatkowo obroty falują gdy jadę np na jakimś biegu i jest np powyżej 2 tys obrotów to gdy wcisnę sprzęgło to obroty faluja w granicach 300-900 (2-3 razy tak i już sie trzyma) dodatkowo sądzę że obroty za szybko opadają Macie jakieś dla mnie sugestie co może być z tym silnikiem nie tak ?

na benzynie i gazie jest to samo ;p

Opublikowano

Wrozyc to mozna... przepustnica do sprawdzenia/czyszczenia, przeplywka, sonda lambda, czujnik temp.silnika moze tez?

Zrob VAG, pewnie znajdziesz w ten sposob odpowiedz...

Mysle, ze eksperci cos wiecej poradza.

Powodzenia

:szukaj: na forum

Opublikowano

ja miałem podobne objawy i okazało się, że to czujnik tem. silnika ale wtedy też na liczniku temperatura stała cały czas na 60stopni

Opublikowano

VAG i bloki pomiarowe i bedzie wiadomo co sie dzieje dodatkowo sprawdz przepustnice czy nie jest brudna oraz szczelnosc dolotu, byc moze pekła Ci odma ( czesta przyczyna ADR-ów) i ciagnie lewe powietrze.

Opublikowano

a gdzie ta odma sie znajduje ?

Opublikowano
  • Autor

przepustnice czyściłem, odma to ten przewód gumowy cały w oleju wymieniony na nowy czy coś do tego jeszcze powinni enem zrobić[br]Dopisany: 15 Maj 2010, 18:24_________________________________________________JEŻELI PRZEWÓD jest pęknięty który nachodzi na świece może być to problem tego ?

Opublikowano

Przewody wysokiego napięcia MUSZĄ być w idealnym stanie i wizualnym i technicznym.

Opublikowano
  • Autor

To niestety 1 przewód na fotce gdzie pokazałem jest naderwany i jakaś śrubka wychodzi złota. Czyli możliwe że obroty są dziwne ? a co najgorsze przewód ma zaledwie 3 tygodnie i jest Firmy NGK Kosztowały mnie 160 zł. Pewnie gwarancji nie uwzględnią bo ? powiedzą że ja naderwałem...

http://img714.imageshack.us/i/1007404463.jpg/