jarek1971 Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 Witam ,podczas jazdy kiedy włączę klime wentylator strasznie burczy ,przenosi drgania do środka,wrażenie jakby motor mnie wyprzedzał,na postoju jest spokój.Pytanie co mam z tym zrobi ,czy trzeba zmienic wentylator?
szamot Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 Witam! Sprawdź mocowanie wentylatora , może cos popusciło.
cinek0478 Opublikowano 19 Lipca 2007 Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam miałem ten sam problem. Zakupiłem nawet, po namowie mechanika nowy wentylator na allegro ale okazało sie ze nie potrzebnie(no i mam teraz w gazazu nowy nieuzywany wentylator). Można to w łatwy sposób sprawdzic. U mnie okazało się ze do wentylatora dostała się jakas okładzina z wnętrza przewodów wentylacyjnych i to one powodowały wibracje deski rozdzielczej. Wystarczyło tylko to wyciagnąć. Dostanie się do niego jest b.proste. wystarczy odkręcic schowek (5 sró i chyba 4 albo 6 śrób bodajze jakiegos wzmocnienia zeby było dobre dojście do wentylatora. (chociaz w instrucji napraw pisza ze wystraczy wyciagnac schowek to wyciągnięcie went. jest wtedy trudne - lepeij odkręcić to wzmocnienie) Pozdrawiam
jarek1971 Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Opublikowano 20 Lipca 2007 U mnie jednak to nie wentylator tylko sprężarka,już wszystko jest ok temat można zamkńąc.
Rekomendowane odpowiedzi