Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moc auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie powiedzcie mi czy jest możliwość podniesienia mocy w wolno-ssaku 2.6 samym programem ? Mechanicy mi mówili, że mam zmieniony program podnosząc moc w co wątpiłem :tongue4: :tongue4: do wczoraj :kox: ustawiłem się wczoraj z kumplem (saab 9-3 '06r, 1.9 TiD 150KM) i było 1:1 do 200 szły równo. dodam tylko że ja miałem pasażera i sam jestem cięższy od tego w saabie więc ponad 100kg więcej było. dodatkowo ja byłem na kapciu 225 w quattro :gwizdanie: czy może on ma zamulony motor?

Opublikowano

samym programem w wolno-ssącym możesz uzyskać ok 3% nie więcej.

nie koniecznie ma zamulony, może nie koniecznie ma pojęcie o prowadzeniu furacza.

Opublikowano
  • Autor

szczerze to lepszy driver ode mnie :tongue4:

Opublikowano

no i wszystko jasne w temacie :decayed:
Opublikowano
:polew: :polew:
Opublikowano
  • Autor

no i wszystko jasne w temacie :decayed:

haha właśnie nic nie jest jasne, a to że lepszy kierowca wnioskuje po jego przejechanych km... bo jak na studenta to 100 tys w 2 lata to według mnie dużoo :tongue4: ja maks. 1/5 tego :naughty:

na logikę jakbym jechał sam a on z pasażerem to jego 150 konny diesel zostało by sporo w tyle co mnie dziwi strasznie... no ale może 2.6 ma potencjał :kox:

Opublikowano

To jest zupełnie inna charakterystyka silnika. Twój kumpel ma diesla i jemu moment obrotowy kończy sie po przekroczeniu 3 tyś obr a Ty swój silnik ciągniesz do 6 tyś obr i na 2 masz juz 120 a musi już od dawna na 3 jechać. Dieslem też ma trudniej ruszyć bo jak doda gazu i ruszy z wyższych obrotów to kapcie spłyną a nawet może półośki pourywać. Dysponując quattro powinieneś znieść go ze startu i utrzymywac tą przewagę do końca.

Opublikowano
2.6 150PS

ja taką audi robię jak chce a też mam 153konie, ile momentu ma taki saab :blink:

Opublikowano
  • Autor

Dysponując quattro powinieneś znieść go ze startu i utrzymywac tą przewagę do końca.

No właśnie nie do końca, ponieważ mam kapcia 225 czyli opór na 4 koła większy co powinno przerzucić się na spadek mocy.

Według mnie na 205 żwawiej się poruszał :tongue4:

ile momentu ma taki saab :blink:

320nm

w niedługim czasie będę miał okazję z czymś takim się ścignąć; Subaru Impreza RS 2.0 BiFuel 08' również 150KM i zobaczę czy to saab zamulony czy mój ma jakiś bonus