Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witam!! problem ze stacyjką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!! jestem nowym klubowiczem a takze kierowca amatorem :) Na moje pierwsze auto wybrałem audi A4 z roku 1996 silnik 1.6 . Mój problem tkwi w elektryce o tuż gdy przekręcam kluczyk padają mi kierunkowskazy , klima , i parę innych rzeczy ale nie wszystko (samochód sie nie odpala )!! gdy cofnę kluczyk wszystko wraca do najlepszego porządku! Na forum wyczytałem że problem tkwi w kostce od stacyjki ale niestety nie wiem jak sie do niej dostac , sciagam obudowe z góry stacyjki ale z dołu juz nie dam rady czy potrzeba sciagac cala kierownice by zdjąc dól obudowy ? Przyznaje sie ze wiekszej lamy na forum prawdopodobnie nie ma moja przygoda z samochdami zaczęła sie 1 miech temu :/ wiec za bardzo co do czego:/ Proszę was o pomoc bo ja sam nie jestem w stanie nic zrobic , gdyby mógł by mi to ktos opisac w taki sposób by nawet najwieksza lama zrozumiała to był bym bardzo wdzięczny! Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam all !!! Pasiasty

Opublikowano

kolego zeby bez problemow dostac sie do kostek i miec troszke luzu trzeba zdjac kierownice i gorna oslone kolumny kierowniczej ale jesli nie masz doswiadczenia z takimi rzeczami to podjedz do warsztatu bo jak cos polamiesz to stracisz wiecej czasu i kasy niz w warsztacie cie skasuja

co do twojego problemu to jakies zwarcie sie robi, moze w stacyjce sa takie male blaszki i ktoras gdzies styka gdzie niepowinna?

Opublikowano

mi sie posypała kostka stacyjki ;/ chyba zmęczenie materiału i jak odpaliłem to nie blokowało kluczyka w pozycji on tylko spadał na off... mniejsza o to co do wykręcenia kierownicy to nie jest to wielki problem kolego... klucz torx 30 chyba z tego co pamiętam koszt kostki stacyjki ok 50zł nie kupowałem ori ale działa bez zarzutu ;]

Opublikowano

pasiasty23 Zdjęcie kierownicy i rozebranie osłon masz dokładnie opisane w Warsztacie w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

SPEDYT jestes Wileki !!!! Dzięki wszystkim za odpowiedzi mam wszystko czego szukałem !!! pozdrawiam all !

Opublikowano

Jakbyś nie dał rady, to przyjedź do mnie, kostka to koszt jakieś 35 PLN.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podepnę się żeby nowego tematu nie zakładać. U mnie stacyjka jest już chyba na ukończeniu. Po pierwsze: muszę po każdym zapaleniu cofnąć kluczyk do tyłu żeby działały światła, klima itp. a po drugie ostatnio co jakiś czas zdarza się że immobilaizer nie rozpoznaje kluczyka i auto gaśnie. Ogólnie czuć, że jest ona cała jakaś taka "roztelepana: :) Wiem, że jest opis jak można samemu coś z tym zrobić, ale ja w tych sprawach jakoś nie czuję się na siłach. I stąd moje pytanie: jakie są koszty nowej stacyjki oraz jej wymiany u jakiegoś elektryka? Co później z kluczykami? I czy może ktoś z okolic Rzeszowa miałby chwilę czasu żeby to zrobić w rozsądnej cenie? Szogun? :)