ap Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Witam, ja mam następujący problem jak odpalę samochód to na benzynie chodzi jak czołg strzela nie chce wejść na obroty a jak się przełączy na gazy wszystko chodzi ok. Czy ktoś mógłby mi doradzić jak zlikwidować ten problem?
Łukasz 23 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Może wtryski stanęły ? dolewałeś kiedyś jakiegoś środka do pb żeby się przemyły?
dawcav6 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 powodów może być sporo pompa paliwa, filtr paliwa,wtryskiwacze nie napisałeś ile lat jeździsz na gazie kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa o jakiego czasu masz te objawy może złe paliwo zatankowałeś napisz coś więcej to jest bardzo rozległy temat
ap Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 Na gazie mam przejechane 60 tys.,wszystkie filtr wymieniałem 5 tys temu. Do paliwa nigdy nic nie dolewałem, w zeszłym roku też miałem ten problem w wakacje przyszła zima i problem zginął i teraz z znowu to samo. moje podejrzenia to że może za mało jeżdżę na benzynie ale ostatnio przejechałem 100 km na benzynie i problem nie zginął
wojtek26 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 A jaka masz instalacje LPG, jezeli II generacja to powodów moze byc wiele jezeli sekwencje to musisz sprawdzic układ paliwowy.
dawcav6 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 moim zdaniem powinieneś zmierzyć ciśnienie jakie pompuje pompa paliwa jeżeli jest ok zmierzyć ciśnienie na wtryskach średnio rozgarnięty elektromechanik powinien temu podołać pamiętaj że lepiej coś sprawdzić zanim powiedzą ci mechanicy że trzeba połowe silnika rozebrać i drugą połowe wymienić
wojtek26 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Na poczatek VAG i sprawdzic bloki mierzone, cisnienie paliwa i wtryskiwacze czy nie jest którys przytkany.
ap Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Opublikowano 26 Maja 2010 pojeździłem trochę na benzynie i chyba problem minął. Może problem powoduje że za mało jeżdżę na benzynie? Jak myślicie?
dawcav6 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 osobiście uważam że nie powinien w ogóle wystąpić taki problem jeżeli wszystko jest sprawne twój problem na pewno powróci polecam do paliwa dolać specjalny płyn zapobiegający zapiekaniu wtrysków i mieć w baku tyle paliwa aby pompa paliwowa była zanurzona i nie chodziła na sucho
Bogumił Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Kolega nie ma sekwencji tylko "zwykłą" instalację, gaz jest suchym paliwem, więc nie korzystając z zasilania benzynowego kolega "zapiekł" wtryski. Raz na jakiś czas trzeba przegonić samochód na benzynie i jak radzą koledzy dolej preparatu do smarowania wtrysków.
wojtek26 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Skoro masz II generacje to proponowałbym w ustawieniach emulacji sondy ustawic na "masa" wtedy ECU nie bedzie korygowac mapy benzynowej pod lpg.
ap Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Opublikowano 27 Maja 2010 Wczoraj dolałem sobie preparatu do czyszczenia wtryskiwaczy, i zacząłem więcej jeździć na benzynie, jak na razie wszystko jest ok. Dziękuje wszystkim za porady.
Rekomendowane odpowiedzi