Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Cofa sie paliwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiyam panowie mam problem cofa mi sie paliwo od czego zaczac zeby znalesc usterke??????

Opublikowano

pompa paliwowa-nie wiem,czy w dieslach jest regulator paliwa ,jeśli tak-to też sprawdz

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki za podpowiedz.........pzdr

Opublikowano

Kolego ja ostatnio miałem problem z odpalaniem i był przeglądany cały układ i wiem że na filtrze paliwa jest zaworek który działa tylko w jedną stronę i on odpowiada żeby paliwo się nie cofało. Takie coś białego, znajduje się na widoku, wystarczy odkręcić dwie śrubki. To dziadostwo kosztuje ok 20-30 zł w serwisie ori 50-60.[br]Dopisany: 27 Maj 2010, 10:20_________________________________________________Hmy Ty masz 2,5 nie wiem jak jest w 2,5, ale myślę że jest układ taki sam.

Opublikowano

nie jest tak samo, w 2.5 na filtrze jest 'podgrzewacz' paliwa - chociaz tez warto go sprawdzic czy 'ciasno' siedzi - zdarza sie nieszczelnosc.

Wlasciwie wypadaloby w pierwszej kolejnosci poszukac jakichkolwiek 'sladow' nieszczelnosci w ukladzie paliwowym. Najczesciej zdarzaja sie wlasnie przy filtrze paliwa (podociagac zaciski) lub przy przelewach (zawilgocone - wyraznie 'czuc' rope).

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj juz wymienilem ten zaworek na filtrze paliwa, wsadzilem zaworek zwrotny tylko nie wiem czy w dobrym miejscu bo przed filtrem paliwa.? i wraz to samo....jutro przejrzę wszystkie przewody paliwowe jak nie pomorze to trzeba bedzie jeszcze szukac dalej tylko ciekawe w czym....moze w zbiorniku cos puszcza?????

Opublikowano

Kolego nie ma czegos takiego jak cofające sie paliwo. Masz poprostu nieszczelny układ paliwowy, albo założony niewłaściwy filtr paliwa. Wymyj dokładnie fitr paliwa od góry i po nocy sprawdź czy nie ma na nim śladów diesla. Proponuje tez sprawdzenie i ewentualną wymianę, lub chociaż przycięcie końcówek węży na fitrze bo często są poprostu sparciałe i dziurawe czego nie widzac na pierwszy rzut oka.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

co kolego do filtra paliwa to jest ok wymienilem na oryginał.....dzisiaj zostawilem go na noc z bańką zobacze jak odpali jutro rano....i tez poprawie te przewody i powymieniam opaski na przewody......

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

co kolego do filtra paliwa to jest ok wymienilem na oryginał.....dzisiaj zostawilem go na noc z bańką zobacze jak odpali jutro rano....i tez poprawie te przewody i powymieniam opaski na przewody......

kolego w 2.5 wystarczy żeby był nieszczelny jeden z przelewów i juz z rana nie odpali, skoro wymieniłes juz zaworek zwrotny to jedna rzecz wyelimnowana, kup nowe rureczki na przelewy i podkładeczki miedziane pod śrubki, nie jest to drogi inetres a bedziesz pewien, może pomoże,.

U mnie kiedys miałem pekniety o-ring na zaworku zwrotnym przy filtrze, i tez sie zapowietrzał,.

pozdo