Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Dziura w przyśpieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do użytkowników seryjnego AJMa. Mam ten silnik i wydaje mi sie jakby mial małą dziurę w przyspiszeniu.. Normalnie, tak mi się wydaje, ze turbina powinna łapać tak +/- od 2000 RPM no nie ? A u mnie zakres jest taki: do 2000 RPM ciagnie, pozniej delikatnie spada i tak 2700-2800 zaczyna znowu ciągnąć. Coś jest nie tak czy ten silnik tak ma ? Proszę o wypowiedź użytkowników tych silników. Dzięki

Opublikowano

U mnie ciągnie od ok. 1800 do "bólu". I chyba tak powinno być, tzn. żadnych "dziur i dołów". Może powinieneś zrobić logi dynamiczne? Wtedy wsio się okaże. :wink4:

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do użytkowników seryjnego AJMa. Mam ten silnik i wydaje mi sie jakby mial małą dziurę w przyspiszeniu.. Normalnie, tak mi się wydaje, ze turbina powinna łapać tak +/- od 2000 RPM no nie ? A u mnie zakres jest taki: do 2000 RPM ciagnie, pozniej delikatnie spada i tak 2700-2800 zaczyna znowu ciągnąć. Coś jest nie tak czy ten silnik tak ma ? Proszę o wypowiedź użytkowników tych silników. Dzięki

zrób logi ale stawiam na zacinające sie żaluzje w turbinie
Opublikowano
  • Autor

A czym moge zrobic te logi ? Mam kabelek i Vaga. Wystarczy ? A co do tych żaluzji to można to przeczyścić ?

Opublikowano

A czym moge zrobic te logi ? Mam kabelek i Vaga. Wystarczy ? A co do tych żaluzji to można to przeczyścić ?

tak vagiem w dziale FAQ diagnostyka vag jest pokazane co i jak. Żaluzje można rozruszać ręcznie i przegonic furmanke.Chyba nie jest z nimi aż tak źle skoro nie łapiesz notlaufów jeszcze :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Ok jak zabiore autko od mechanika to zrobie to :) Bo narazie wymieniam rozrząd i przuby bo padły.. :) No wkoncu ma juz 280tys :)