Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Cieknące amortyzarory!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki maly problem. Amortyzatory z przodu pojazdu zaczynają mi sie pocic (zaczyna sie wyciek oleju), bylem na stacji diagnostycznej i po sprawdzeniu wyszlo: lewy 69%, prawy 70%. Musze je juz wymienic??? bo z tego co slyszalem jak zaczynaja sie pocic to trzeba wymienic??

Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale przy gwaltownym hamowaniu odczuwam delikatne drzenie kierownicy a tarcze hamulcowe i klocki mam dobre...

Opublikowano

Jak się zaczynają pocić to za nie długo przestaną spełniać swoje zadanie, najlepiej wymienić je już teraz albo w najbliższym czasie.

Opublikowano

Zorientuj się jakie dokładnie masz amortyzatory - jeśli są rozbieralne od strony tłoczyska, to spokojnie poszukaj jakiegoś warsztatu/speca od napraw amorków i Ci je zregeneruje za niewielkie pieniądze - na pewno mniejsze niż koszt zakupu nowych amortyzatorów.

Nie sugerował bym się również zbytnio wynikiem z trzepaka (to jest badanie całej amortyzacji auta) - widziałem amory drastycznie wykończone a pokazywało na nich pod 80%, a również nowe założone dopiero co i z wynikiem 30-40%.

To jest zależne od zbyt wielu czynników. Trzeba wyciągnąć i się przekonać organoleptycznie.