Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dławi przy dodaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rano gdy uruchomie silnik i dam delikatnie gazu jak bym chciał ruszyc zaczyna dławic silnik i gasnie.Gdy popracuje troszke na wolnych obrotach i złapie temperatury da sie ruszyc ale tylko delikatnie a jak sie przełaczy na gaz (sekwencja) jest wszystko wporzadku.Dodam że był podłaczony do komputera i pokazało czujnik tem. wody - WYMIENIONY i nadal to samo.

Opublikowano

Kolego mam ten sam problem. Moja niunia zachowywała się tak samo. Teraz to już mi wougle na benzynie nie pali, a co dopiero jechać :( Na lpg wszystko ok. Podejrzenia: pompa paliwa+filtr, przepustnica, zawór ciśnienia paliwa. W następnym tygodniu odbieram samochód od mechanika, jak coś pisz na priv. jak coś znajdzie dam znać co było.

Opublikowano

Witam ja mam podobnie zwłaszcza rano przy dodawaniu gazu go dławi i kicha będę zmieniał listwę wtryskową no i zobaczymy

Opublikowano

Mam identyczny przypadek. Pompa paliwa byla juz wymieniana ale nie pomoglo. jestem teraz na etapie czyszczenia przepustnicy ... zobaczymy czy pomoze. Jeden z mechanikow powiedzial mi ze to moze byc przeplywomierz lub wtryski...

Opublikowano
  • Autor

Wiesz o tym że u nas w Polsce mechanicy tylko potrafią przypuszczac co to może byc,ale żaden nie potrafi powiedziec co!!!Jak im powiesz co trzeba zrobic to zrobią!!!Bo inaczej tylko kupe kasy sie wydaje a rezultatu nie widac ,takie jest moje zdanie ...Pozdrawiam

Opublikowano

mam ten sam problem gdy szybko chce ruszyć na zimnym silniku po np nocy dodaje gazu silnik dusi sie lekko a za 2 razem już normalnie szybko rusza :D wymieniłem filtr paliwka nie pomógł jak cos piszcie co robiliście

Opublikowano

Mam ten sam problem, pomoglo mi na pale dni zresetowanie komputera przez sciagniecie klem z aku. ale po paru dniach problem powrocil.

Opublikowano

:thumbdown:niestety wymieniłem listwę wtrysków benzynowych i dalej to samo dławi go ciągle już 2 lata kombinuję wymieniam podmieniam sprawdzam i nic.

Opublikowano

ja raczej bym wykluczał uszkodzenia mechaniczne sadze ze problem tkwi w komputerze a dokładnie w mapach, u mnie problem zaczął sie gdy gosc podlaczyl interfejs pod lpg i wtedy sie zacząl problem, byłem po porade u paru gazownikow i mechanikow i wszyscy obstawiaja wtryski, swiece i itd. a calkowicie wykluczają moja opcje. Tylko jakimś cudem wszystko dobrze dziala jak wypne bezpieczniki od gazu.

Tez słyszalem ze w straszych wersjach lpg takie objawy mogly mieć miejsce, potrafily zmienic sterowanie wtrysku paliwa chodz ponoć w moim to nie mowliwe :kox: ale przekonalem sie wiele razy ze to co mowia mechanicy rzadko wiąże sie z prawda.