[B5 ABC] Szarpanie podczas jazdy
0

    9 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    pudzianxxx    0

    Wczoraj podczas jazdy moja niunia zaczęła szarpać na każdym biegu przy delikatnym dodaniu gazu.Gdy stanalem i na biegu jałowym gazowalem nic takiego nie miało miejsca.Dziś rano odpaliłem i wszystko było ok,po przejechaniu 20km znowu zaczęło szarpać,na biegu jałowym silnik pracuje równo,szarpie tylko podczas jazdy.Świece wymieniane w styczniu,filtr paliwa 20 tys km. temu.Po poludniu wymienię jeszcze kable....co o tym sadzicie?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    piczon4    0

    Kolego "Pudzian" sondy lambda ci padają jestem prawie pewien bo mailem cos takiego w swojej s4 2,6 v6 i po wymianie jest ok :) spróbuj je odlaczyc i wtedy sprawdz jak auto jezdzi masz je na prawym i lewym kolektorze.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Rafal_    0

    Miałem u siebie podobne objawy na Pb i LPG- czasem było lepiej, czasem gorzej a czasem znikało całkiem

    Nikt nie potrafił znaleźć usterki (Vag czasem pokazywał problemy z sondą)... powymieniałem przewody, świece, moduł, cewki, miałem się brać za sondy ale któregoś dnia pier.....ło tak że silnik chodził na pięć cylindrów

    Pojechałem do gaziarza i dopiero wtedy okazało się że jest walnięty komputer od gazu, facet przywrócił mi wszystko do poprawnego sterowania benzynką i kazał przyjechać za kilka dni na wymianę komputera

    Po tych kilku dniach zajeżdżam, szybka wymiana kompa a tu d..a :shocked: , poszukał, pogrzebał i znalazł - brak sygnału z komputera do wtryskiwacza (gdzieś po drodze "przerwał" się kabelek)

    Od tamtej pory śmiga wszystko jak trzeba :thumbup: (i oby jak najdłużej)

    Także moja rada nie wymieniaj wszystkiego co ktokolwiek Ci poradzi tylko najpierw odłącz całkiem instalacje LPG a możliwe że będzie to błahostka jak u mnie

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    pudzianxxx    0

    Koledzy wymienilem dzis przewody i dalej to samo....gdyby to byla padnieta sonnda lambda to auto by kopcilo i wiecej palilo a nic takiego sie nie dzieje.Na biegu jalowym gdy zwiekszam obroty to wszystko jest ok,tylko w czasie jazdy przerywa[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2010, 11:38_________________________________________________Diagnostyka komputerowa nic nie wykazala,zadnych bledow...nie wiem co robic

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Agrzesiek4    0

    witam, ja mam podobny problem jak kolega juz dluzszy czas. Na zimnym silniku jak jade wszystko jest jak powinno, jednak jak tylko troszke sie rozgrzeje to przy zmianie biegow szarpie, obroty zawisają delikatnie w gorze przy kazdej zmianie biegów z 1-2 i z 2-3.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    pudzianxxx    0

    Koledzy auto naprawione,okazalo sie ze przepalily sie 2 male przewody od przeplywki,a wiazka idzie pod kolektorem wiec nie mozna tego bylo zauwazyc.Teraz juz jest wszystko ok,pozdrawiam

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    janSerce    0

    to super że znalazłeś problem, jak byś mógł to wrzuć zdjęcie co to za kabelki są to dla potomnych będzie. Ps. w B5 ABC w nie ma przepływki, to pewnie do przepustnicy te idą?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Latest Registered Members