Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Róźnica , fotele S-line a Sportowe w b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Czy fotele s-line sa glebsze,bardziej wyprofilowane,od foteli dodawanych w ramach pakietu sport chodzi o autko audi b7, czy porostu tylko roznice w kolorystyce i estetyce,pozdrawiam

Opublikowano

a jakie są to fotele w ramach pakietu sport ? bo z tego co mi wiadomo nie było takowego :gwizdanie:

W B7 masz standardowy fotel lub "sportowy" w różnych wykończeniach, jest on taki sam jak w S-line z tym że w wersji S-line był w pełnej skórze lub w połaczeniu z materiałem "speed"

poczytaj tutaj : http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_pakiet_sline_zewnetrzny_i_wewnetrzny-t102380.0.html

Opublikowano
  • Autor

ja mam wlasnie taki fotel sportowy caly w materiale w b6 ,trojramienna kierownice i nizsze zawieszenie i to jest pakiet sport, tyle ze myslalem ze w s-line te fotele sa glebsze,ale wygladaja tak samo jak moje tyle ze sa obszyte skora.

Opublikowano

ja mam wlasnie taki fotel sportowy caly w materiale w b6 ,trojramienna kierownice i nizsze zawieszenie i to jest pakiet sport

Ale skąd wiesz że masz pakiet sport ? :mysli: masz jakiś kod na wlepce informujący o tym ze masz takowy pakiet :naughty:

Wedle tego co wiem nie było czegoś takiego jak "Pakiet Sport". Nie było tak że przychodziłes do salonu i mówiłeś poprosze pakiet sport i było z góry ustalone co tam ma byc :gwizdanie:

To ze masz takowe czesci wyposażenia ( obniżona zawiecha, kiera trójramienna i niższe zawiesznie ) to tylko i wyłacznie dlatego ze zamawiajacy auto w salonie tak sobie je skonfigurował :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a widzisz nie zgodze sie z Toba, w dowodzie rejestracyjnym uk to oznaczenie"1.9 tdi sport" , takowy samochod ma rowniez moj brat tyle ze jego ma oznaczenie" 1.9 tdi sport quatro" z racji napedu na 4 kola dodam jescze ze moj kolega rowniez ma takiego sporta co laczy te trzy samochody to spotowe fotele kierownica trojramienna i nizszy zawias, ale to porostu moze taka wyspiarska wersja, pytalem o fotele bo mam zamiar kupic auto w kraju ,a4 b7 s-line szkoda ze nie ma wielkiej roznicy jezeli chodzi o srodek to autka sa identyczne ,a na b8 jescze mnie nie stac :confused4:

Opublikowano

to tak samo jak w B5 w Brief bylo czasami napisane 1,9 TDI S4 :naughty: i handlarze oraz prywatni właściciele twierdzili że maja S4 :tongue4:

Nie było pakietu Sport w B6 tak samo jak i w B7 :wink4:

Opublikowano

w mojej b7 mam fotele recaro i są o niebo lepsze głębsze wygodniejsze niż te z logo s-line siedziałem na obydwu

Opublikowano

Jeśli chodzi o fotele S-Line - kształtem nie różnią się niczym od wersji sportowej. Dla S-Line przewidziano po prostu inne konfiguracje obicia foteli...

W B6 fotele S-Line wychodziły tylko w wariancie czarna skóra (perlnappa) na bokach, w środku czarny materiał speed (ew. taka sama opcja tylko kolor srebrny - chociaż IMO to przypomina biały). Oprócz tego fotel S-Line miał minimum elektryczne sterowanie odcinka lędźwiowego - w lepszej wersji, pełne sterowanie elektryczne.

S-LineB6-silver.jpg

W B7 zmienił się kształt oparcia foteli sportowych - tutaj też odmiana S-Line kształtem była identyczna. Dodano logo S-Line w górnej części oparcia. Konfiguracja obić: czarna skóra (perlnappa) na bokach, w środku czarny materiał speed. Opcjonalnie fotele były dostępne w pełnej skórze Valcona (całe czarne lub czarne boki i grafitowy środek). Podobnie jak w B6 - minimum elektryczne sterowanie lędźwi, opcjonalnie pełna elektryka.

S-LineB7-valcona.jpg

Wracając jeszcze do pakietu sport - dyskutowaliśmy jakiś czas temu na ten temat z Cuberem. I rzeczywiście... przewaliłem już trochę pełnych list wyposażenia i jeszcze nie trafiłem na coś takiego jak pakiet sport. Najprawdopodobniej takiego po prostu nie było...

Opublikowano

ja mam w dowodzie napisane A4/S4 :rolleyes:

Opublikowano

w B5 wlasnie niby bylo cos takiego jak pakiet sport. Nie bylo s-line ale byl pakiet sport. Wlasnie obnizona fura z trojramienna kierwonicą i znaczkiem s-line.

Spojzcie nawet teraz na konfigurator audi to są tez pakiety comfort itp. wiec moze wtedy tez byl pakiet sport gdzie dodawali jakis tam zestaw bajerow i tyle.

[mod]temat dotyczy B7 !!!!!!!!!!! [/mod]

Opublikowano

popieram bart dobrze prawi