Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jak opróżnić bak z paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Omyłkowo mój brat wlał do baku 15 litrów benzyny, naszczęście się skapnoł i cały bak odrazu zalał ropą, jak mam teraz usunąć rope z tym paliwem? Jest gdzieś w B7 jakiś korek w baku czy coś gdzie idzie łatwo sie do zbiornika dostać czy jakiś korek spustowy? bo prubowalem wężykiem przez korek wlewu i lipa PANOWIE POMOCY!

Opublikowano

jak dolejesz do pełna ropy-15 litrów benzyny trochę rozcieńczy ropę,ale zaszkodzić nie zaszkodzi-przerabiałem to kilkakrotnie w autach firmowych-dolewaj ropy każdego dnia,przez tydzien i będzie ok

Opublikowano
  • Autor

niby tak ale sam wiesz jak to bywa wole nie ryzykowac chce to cholerstwo spuscic[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2010, 08:15_________________________________________________gdzie jest jakiś odpowietrznik czy cos takiego zeby szło sie do baku dostaĆ? chce sprawdzic pod siedzeniem tylnim ale jak je zdemontować?

Opublikowano

szkoda roboty-ja pół baku zalałem póżniej pół ropy "ultimate" i było dobrze-najwyżejco zobaszysz stacje to tankuj i będzi ok

Opublikowano
  • Autor

jak już pisałem nie bede ryzykować, być może każdy silnik na cos takiego reagować dlatego prosze o porady jak ten syf wylać

Opublikowano

trzeba zciągnać przez wlew, ale do tego potrzebny jest długi sztywny przezroczysty wężyk, a potem systematycznie dolewac co tankowanie kilka litrów tej mieszanki i przepali, nic sie nie zmarnuje,.

Jeżeli nie da sie przez wlew można odkręcic pompke paliwa pod siedzeniami z tyłu lub na podłodze w bagażniku, i przez ten otwór wypompowac,.

Można tez spróbowac, przed odkręceniem pompki zdjąć weżyk z niej, założyc inny i skierowac do baniaczka i spróbować czy po włączeniu zapłonu pomka zacznie pompować, może tak pójdzie, mozna spróbowac tez pomke podłączyć' na krótko', ale wtedy trzeba uważać żeby zwary nie zrobić i zachować biegunowość przewodów, brązowy MINUS,.

pozdro

Opublikowano

na stacjach masz specjalne pompki ktore wysysaja paliwo z baku.

Opublikowano

ja zrobiłem tak że, zdjąłem wężyk zasilający z filtra paliwowego, założyłem do niego inny wężyk żeby dostał mi do bańki, przekręciłem zapłon i samo paliwko mi się spuszczało :naughty:

Opublikowano

Możesz zawsze dostać się od strony bagażnika nie wiem dokładnie gdzie jest w b7 pływak czy pod siedzeniem czy pod podłogą bagażnika odkręcasz pływa i masz dużą średnicę i dobry dostęp do baku teraz dobra pompka do spuszczania paliwa albo hardkorowo słoik i jazda. A te pompki z marketu albo stacji sobie od razu odpuść pic na wodę w ogóle nie działają, więcej nerwów stracisz niż paliwa spuścisz :decayed: