Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Koszt pompy wspomagania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie..ile kosztuje pompa wspomagania do audi a4 b6 avf 1,9 tdi 12/2004r.

Ile za pompe :

-nowa orginalna

-po ewentualnej regeneracji

Opublikowano

Nowa ori powyżej nr. VIN WAUZZZ8E_4_0000001 to pompa ZF 110 BAR o nr. 8E0 145 155 N - 1548 pln

Opublikowano

Nowa ori powyżej nr. VIN WAUZZZ8E_4_0000001 to pompa ZF 110 BAR o nr. 8E0 145 155 N - 1548 pln

dokladnie , taka cena jest w ASO, zamiennik mozna kupic w granicach 200 -500 zł, ale nie wiem czy warto, lepiej kupic uzywana a oryginalna ,bedzie pewniejsza.Jezeli pompa wyje to spróbuj wymienic plyn (chybz że padla calkiem to plyn juz nie pomoze :) , ja ostatnio kupilem pompe w super stanie z 2005 roku , oryginalna o takim oznaczeniu jak kolega napisal, ale chyba sie pospieszylem ,bo wymienilem plyn i wycie pompy ucichlo , wiec pompa trafila na półkę w garażu .

Opublikowano
  • Autor

Wiec trzymaj ta pompe dla mnie... Jak mi juz padnie to sie zglosze :) Robilem płukanke pompy itylko podczaspłykania jak krecilem to nie buczalo ale pozniej znowu to samo:) Zostalo czekac az padnie :P

DZIEKI ZA INFORMACJE

Opublikowano

mi wyla jak sie zagrzal plyn , w granicach obrotow 0d 1100 do 1200 , tak sobie wyla odkad kupilem autko z francji, jak mechanik wymienial mi rozrzad ,to mowilem by zmienil mi plyn bo , powiedzial ze to nic nie da ze trzeba wymienic pompe i bedzie po problemie , i zebym nie kupowal zamiennikow bo czasmi one wyja bardziej niz ta co byla, wiec zalatwilem sobie pompke w super stanie w okazyjnej cenie za 100 zl oryginal z 2005 rok , i mialem zawiezc do zmiany , ale skusilo mnie i zdemontowalem zbiorniczek przeczyscilem uklad i sitko , zalalem febi i wycie ucichlo , jest juz ze 4 tgodnie i jest cisza, wiec mysle ze bedzie ok, jezeli bedziesz potrzebowal juz naprawde pompy to pisz ,odstapie ja za tyle co dalem, pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Bede Pamietac... a propo pompy to zadnego zbiornika i sitka nie czyscilim..Odrecilo sie srube przy pompie i wymienialismy płyn

Opublikowano

zbiorniczek wyrownawczy plynu posiada w srodku sitko , jest ono na plastikowej podstawie w ksztalcie literki F bez dolnej kreski i sciete z jedej strony, to sitko siada tam na lekki wcisk ,nie mozna wyjac go na zwewnatrz, u mnie bylo wyskoczone z mocowania , zdemontowalem wiec zbiorniczek i zalalem czysta beznyna , kilka razy potrzasnalem i wylala sie kupa mulu i syfu , bezynka dobrze to rozpuszcza, do czyszczenia sitka uzylem malego pedzelka, po wszystkim jeszcze raz plukanie ale juz swiezym febi aby wyczyscic slady bezynki , i dopiero montaz, zalanie itd

Opublikowano

A ja ze swojej strony dodam tyle :

1.Gdzieś nawet dziś opisałem jak w najprostszy i najszybszy sposób wymienić płyn ( nie zapowietrzając układu )

2.Po drugie polecam płyn ORI z ASO G 004000 M2 (1 litr) koszt - normalnie 60 pln za litr , ale teraz promocja "wiosenna" 40 pln za litr :wink4:

Opublikowano

ja tak jak większość ,uzyłem mineralnego febi za 29 zl za litr, ale wiadomo każdy kupuje co uważa za stosowne, ważne by spełniało odpowiednie wymagania i parametry.

P.s dodam ze wyczyszczenie sitka jest bardzo waznym elementem czyszczenia calego ukladu , mocno zamulone ogranicza przelyw plynu i pompa tez poprzez to moze wydawac dziwne dzwieki :wink4:

Opublikowano

Według mnie na butelce FEBI 6162 nic nie pisze że spełnia wymagania G002000/G004000 :naughty:

Opublikowano

hheheh, masz racje , no ale wszedzie go stosuja i zalecaja, ale to tak jak np z czujnikiem plynu (zielony) pojechalem do skody bo w VW powiedzieli mi 120 zeta, pytam w skodzie a koles mowi mi czy ma byc przez skode czy nie , bo jak przez skode to 110 ,a jak ten sam czujnik ale nie przez serwis to 50 , pytam , a wy jakie zakladacie???a on gada -> te po 50 , bo to te same tylko nie przez serwis, heheh, usmialem sie i kupilem :)

Opublikowano

I na pewno był to ten sam ? :mysli: "ELTH-LUXEMBURG"

Mi chodzi o to , że FEBI 6162 nie ma specyfikacji VW G002000/G004000 :cool1: A to chyba najważniejsze :naughty:

Opublikowano

I na pewno był to ten sam ? :mysli: "ELTH-LUXEMBURG"

Mi chodzi o to , że FEBI 6162 nie ma specyfikacji VW G002000/G004000 :cool1: A to chyba najważniejsze :naughty:

tak dokladnie ten sam, i dlatego wzialem , bo zawsze gdyby przeklamywal to mozna oddac :) a z nie znanego zrodla nie warto kupowac, bo wiadomo że to bardzo wazny element odpowiadajacy za prace silnika .

50 zl czujnik ELTH-LUXEMBURG

2,50 zawleczka

2,50 oring

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

chłopaki a nr części na vin WAUZZZ8EX3A234563 Pompy wspomagania

Opublikowano

z pewnoscia oznaczenie pompy masz te same co w poscie na samym poczatku, moja pompa ucichla i smiga ok, juz kilka miesiecy, objechalem chorwacje i cisza , wiec czyszczenie ukladu pomoglo, a pompka ktora kupilem lezy na polce , wiec moge ja odstapic, bo widze ze kolega szuka, :>

Opublikowano

no właśnie nie wiem bo ja mam oznaczenie poniżej 4 co podaje robert