sylas Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Mam audi 1,9 tdi avant 110 PS , '99 rok , quattro.Podczas odpalania i gaszenia silnika słychać stukot który lokalizuję gdzieś na wysokości przednich foteli pod podłogą.Ponadto podczas hamowania silnikiem obojętnie na jakim biegu słychać szum i występują delikatne drgania pod podłogą.Nie ma też znaczenia czy silnik jest ciepły czy zimny. Mechanicy nie wiedzą co to jest , karzą jeździć aż może coś się posypie. Ręce opadają a nerwy w strzępach. Proszę o informację co to może być.
Gość zdeniu Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 może po prostu wystarczy wymienić wieszaki tłumika
lukasssw Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 może po prostu wystarczy wymienić wieszaki tłumika albo mechanika tak jak kolega powyżej pisze trzeba sie dokładnie przyjrzeć układowi wydechowemu
gadi Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 Może to poduszki pod silnikiem, albo pod skrzynią.
Gość nuti Opublikowano 26 Lipca 2007 Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam mam podobny problem z takim lekkim tyrkotaniem pod podłagą przy zapalaniu na wolnych, czasami na wsyokim biegu mała prędkość, układ wydechowy igła, i prawododobnie są to poduchy pod silnikiem bądź skrzynką. U mnie dodatkowp drązek zmiany biegu sam sie rusza :decayed: przy dodawaniu gazu
MARTiiii Opublikowano 26 Lipca 2007 Opublikowano 26 Lipca 2007 Poduchy skrzyni... Oczywiście to tylko zgadywanie.
wesoly Opublikowano 26 Lipca 2007 Opublikowano 26 Lipca 2007 łapa skrzyni biegów na bank. lubi sie złamać 150zl i po sprawie w poprzedniej a4 miałem to samo z tym cofającym lewarkiem biegów
Rekomendowane odpowiedzi