Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Sterownik Airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Posiadam audi a4 b5 silnik ahh rok 2000. Chciałem zapytać o numer części a konkretnie sterownika do airbag do mojego auta. Ma ono 10 poduszek powietrznych. Stąd też moje drugie pytanie. czy w tych sterownikach jest jakaś różnica co do ilości poduszek czy sterownik jest jeden do każdej ilości? A może po prostu przy większej ilości poduszek jest tych sterowników więcej?

W każdym razie prosił bym o numer tej części.

Dzięki z góry i pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witaj !!! Ja mam tez 10 poduch u siebie rocznik ten sam tylko avant .Numer sterownika 8D0 959 655 F BOSCH na bank bo go demontowałem. U mnie był problem tego typu że zapaliła się kontrolka poduch i nie gasła a błędu nie dało się usunąć bo pokazywało komunikat USZKODZONY STEROWNIK u mechaniora na komputerze. Jeżeli to się dzieje u ciebie to nie szukaj używki bo nie podpasujesz a nowy w aso 1460zł. Są dwa rodzaje usterek w tych sterownikach tzn. skasowanie się softu (programu sterownika)na skutek nagłego spadku napięcia czyli stracił pamięć lub też mechaniczne uszkodzenie wewnątrz czyli uszkodzony mikrokontroler w obwodach sterownika. Pierwsza usterka czyli skasowanie się softu jest do zrobienia (u mnie tak było wgranie softu i wszystko gra).Przy drugiej usterce to lipa.Koszt wgrania softu to 150zł. U mnie chodzi już 1,5 roku i bez zastrzeżeń. Wszyscy elektrycy mówili że sterownik do wymiany a co się okazało - skasowana pamięć. Tu masz namiary na solidnego gościa co ci to zrobi,wyślesz mu sterownik a on go zdiagnozuje i powie co go boli.

P.P.U.H "LEKER"

LESZEK NOWAK

UL.REYMONTA 22

67-400 WSCHOWA

WOJ.LUBUSKIE

Tel. kom.: 0 603 609 884, 0 607 261 075, 0 603 244 237

E-mail: [email protected], [email protected]

Myślę,że Ci pomogłem :>