Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

(1,8T AEB 1997) Czy macie to samo raz przyśpiesza na dwójce z piskiem opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Innym razem w tym samym miejscu w innym dniu jadąc do pracy podobna temperatura wciskam gaz do dechy aby poczyć szarpnięcie do przodu przy przekraczaniu 3 tys. obrotów a tu nic się nie dzieje. Paliwo w baku to samo co kilka dni wcześniej.

Ciekawe czy inni w tym silniku macie podobnie. Czy może tylko coś u mnie nie tak. Może zapychają się wtryskiwacze ? Może turbina raz otwiera klapkę przy zbyt dużym ciśnieniu a raz nie ? Może przepływ powietrza raz jest mierzony dobrze później inaczej ? Wiem że to wróżenie z fusów ale może w innych autach z tym silnikiem jest to samo i jest to zwykłe zjawisko ? Najgorzej jak chce się pochwalić koledze przewożąc go i pokazać jakiego ma kopa mój silnik a tu akurat kicha ... Tym razem postanowił sobie równiutko ciągnąć bez rewelacji - nie to żeby był mułowaty ale czsem jest jak rakieta a czasem zwyczajnie jak wolnossak z mocą trochę lepszą od podkręconego lanosa...

Opublikowano

mi kręci na trójce jak mu dam 1,2,3 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

:mysli:Ciekawe - a mógłbyś rozwinąć myśl bo nie wiem czy masz to samo co opisałem czy wręcz przeciwnie :polew:

Opublikowano

krótko : za kazdym razem jak daje w pipke na jedynce-kręci , dwójka-kręci , trójka-lekko kręci i łapie trakcje :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Moskal za odpowiedź, ale czy jak ci przyśpiesza to ciągnie równo w całym zakresie obrotów czy w pewnym zakresie na przykład przy przekraczaniu 3 tys, obrotów dostaje mocnego kopa ? Mi czasami dostawał kopa przy przekraczaniu 3 tys i dalej przyśpieszał równo drugi kop przy 4,5 tys już mniejszy kop niż ten pierwszy przy 3 tys, a czasami jak zamuli to ciągnie równo ale przyrost prędkości jest w tym samym czsie mniejszy niż z tymi dwoma a czsami tylko jednym kopem

Mógłbyś szczegółowiej opisać jak jest u ciebie w odniesieniu do obrotomierza i odczuwalnego przyśpieszania i czy zawsze przyśpiesza ci tak samo czy różnie ?

Opublikowano

Nie wiem jak u innych ale u mnie jak zaczynam przyśpieszać to idzie równo do końca, czasami w ciepłe dni po mocnym upalaniu jak puchnie to jedzie troszkę gorzej ale to wina fabrycznego icka - auto po wirusie ( zawsze przyśpiesza równo i bez żadnych kopniaków w między czasie )

Opublikowano

Mógłbyś szczegółowiej opisać jak jest u ciebie w odniesieniu do obrotomierza i odczuwalnego przyśpieszania i czy zawsze przyśpiesza ci tak samo czy różnie ?

czuć turbokicka powyżej 3500rpm i ciągnie juz do końca :good:

z gadżetów mam dużego fmica+tipa+stożek ITG+ jakis soft