Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] KLIMATYZACJA - problem, szukam pomocy (klima manualna)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mobile, może ktoś będzie wiedział jak rozwiązać problem z klimą w mojej :a4fan: mianowicie chodzi o to, że któregoś pewnego dnia przy 30st. upale chciałem włączyc klime a tu nic... słabiutko wiało chłodem, jakby resztki czynnika były. Pojechalem nabić klime, panowie nabili odgrzybili szczelność sprawdzili i wymienili filtr. Po odpaleniu i włączeniu klimy przez chwile działała ale nie kręcił się wiatrak od klimy i panowie nie kazali jej więcej włączać. W domu popatrzyłem na ten wentylator, urwany był jeden kabel (niebieski) zaizolowałem i dalej nic. W sterowniku pod maską (klima firmy DIAVIA) jest taka biała kostka a w niej cewka, po ścisnięciu went. działa.... a teraz na to wszystko nawet sprężarka nie hula :( już sam nie wiem co sie dzieje, czy wyzygało gdzies czynnik czy co.

1. pytanie: czy w klimie manualnej wentylator ma chodzić cały czas?

2. pytanie: gdzie znajduje się bezpiecznik od klimy?

3. pytanie: czy z powodu braku czynnika może nie załączać się sprężarka?

4. pyt: czy ktos coś podobnego widział.

Wybaczcie za wypociny, ale chciałem opisać jak najdokładniej. Pozdrawiam :audi::hi:

Opublikowano

1. pytanie: czy w klimie manualnej wentylator ma chodzić cały czas?

wydaje mi się, że tak

3. pytanie: czy z powodu braku czynnika może nie załączać się sprężarka?

oczywiście, jak jest pusto to się nie powinna załączyć

Opublikowano

Masz dokładaną klimę, więc trudno powiedzieć gdzie jest tak w rzeczywistości bezpiecznik.

Do sprawdzenia nadaje się presostat, czy załącza poprawnie wentylatory, i ewentualnie jakiś przekaźnik wentylatora, bo raczej jest po drodze.

Opublikowano
  • Autor

szogun0 a możesz mi mniej więcej podpowiedzieć jak się za to zabrać? Bo zanim oddam na warsztat to wolę sam troche poszperać. Dzięki za odpowiedzi :naughty:

Opublikowano

klima jak jest dokładana a jest to cała instalacja jest widoczna ,musisz leciec po kabelkach ;) ,wentylator musi pracowac razem z klimą , bez gazu sprężarka niebedzie chodzic , w jaki sposób sprawdzili ci szczelność układu :shocked:

pozdrawiam Iceman

Opublikowano
  • Autor

Iceman, podpieli to urządzenie, pobrzdąkali coś pod nosem że jest szczelne... i żebym nie włączał klimy... mam jechac na reklamacje czy co?

Opublikowano

jakie urządzenie Automat do napełniania klimatyzacji? to urządzenie wykrywa 10% nieszczelności :polew:

jedz niech ci sprawdzą jeszcze raz