Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFM] Grzechotanie, problem z lokalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzechotanie szczegolnie slychac podczas postoju na biegu jalowym w zakresie obrotow miedzy 1300-2000 obr. , podczas jazdy rowniez tyle ze wytlumia sie bardziej. Sluchalem pod maska nic nie slychac, dzwiek slyszalny jedynie w srodku tak jakby pod szyba. Grzechotanie ma taki charakter (wyobrazajac sobie takjakby bloto strzelalo w nadkola). Nie chcialbym sugerowac ale zastanawiam sie czy moze wklad z katalizatora sie posypal, ale czy byloby to slyszalne glownie w srodku, slyszalem cos o jakis srubach mocujacych deske rozdzielcza. Samochod lapal mi notlaufa turbine wyjalem wyczyscilem, bylo ok. ale ostatnio znowu lapalo, wiec zamienilem n75 z n18, czy mozliwe zeby to one grzechotaly ale to raczej byloby je slychac pod maska. Moze ktos mial podobny problem...

Opublikowano

Sprawdź czy na ten dźwięk ma wpływ wciśnięte lub puszczone sprzęgło. Może zaczyna Ci się wysypywać łożysko oporowe.

Opublikowano
  • Autor

niema roznicy. nikt wiecej nie mial podobnego przypadku ??? :confused4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam takie same objawy. Wczoraj wymieniłem wieszaki tłumika i nadal grzechocze coś w rurze po środku samochodu. Mechanik podejrzewa że to coś od katalizatora odpadło. Czy tobie udało się zlokalizować lub naprawić brzęczenie.

Opublikowano

panowie też to odczuwam. słychać tylko w środku. przy podobnych obrotach szczególnie na drugim biegu. z tym że dziś.. zapaliła mi sie kontrolka silnika i nie wiem juz co to. myślałem ze coś luźne z ukladu wydechowego. a tu d*pa.

Opublikowano

niema roznicy. nikt wiecej nie mial podobnego przypadku ??? :confused4:

Sprawdź sobie czy uchwyt na którym wisi Intercooler nie ma luzu. Jest on mocowany chyb na trzech nitach i z czasem te nity lubią się obluzować a blacha drgając wydaje dźwięk grzechotania.