Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nowe amortyzatory ponizej 60 % sprawności ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio w moim audi a4 1.9 TDI z 95 r. 90 KM wymieniłem amortyzatory po przejechaniu około 500 km stan moich amortyzatorów wynosi 59% czy moze mi ktoś doradzić co mam zrobić reklamować je czy pojeździć jeszcze trochę? bo jak powiedział mój mechanik one muszą się ułożyć ale coś mi tu nie pasuje :kwasny: amortyzatory sprawdzałem na stacji diagnostycznej. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

niech mnie ktoś poprawi ale na chłopski rozum to chyba czuć w czasie jazdy że amory są świeżutkie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

No wiesz amorki są świeżutkie ale na teście 59% to troche mało :angry:

Opublikowano

no zdecydowanie mało, a powiedział ci ile trzeba jeździć żeby się ułożyły? ja będę wymieniał u siebie w przyszłym tygodniu i trochę mnie przestraszyłeś ;(

Opublikowano

Mogłeś sprawdzić dwukrotnie, pewnie różnica w dwóch testach byłaby znaczna..

Nie raz słyszeliśmy o tym, że za pierwszym razem było 40% a za drugim 77%. Dla mnie te szarpaki to żaden wyznacznik :thumbdown:

Opublikowano

Moim zdaniem to jest wielkie jedno oszustwo na szarpakach.Poprzednie auto jakie miałem to ford fiesta 1.8 D.Po wymianie amorków byłem na 4 stacjach diagnostycznych i na każdej po wymianie po kilku dniach wykazało że mam je do wymiany :polew: na każdej z 4 stacji .Po okresie 2 miesiecy wykazało na 3 stacjach że mają sprawność w 75% i jest ok.Po nastepnym miesiącu wyszlo na jednej ze stacji że mam kiepskie amorki bo maja tylko 30 i 45 % skuteczności.Pojechałem gdzies indziej i wykazało 70% jeden a drugi 60.Jakies dziwne te ich obliczenia :polew:.Mam to gdzies daleko w d*p... Wiem co kiedys zrobiłem i co kupiłem.Nie mam jakos wiary w te ich sprawdzanie amorków.Pozdrawiam.

Opublikowano

czyli jaki jest powiedzmy w 90% skuteczny sposób na sprawdzenie żywotności amortyzatorów?

Opublikowano

czyli jaki jest powiedzmy w 90% skuteczny sposób na sprawdzenie żywotności amortyzatorów?

a nie czujesz "plywania samochodu" ?

Opublikowano

no ale chodzi mi o sprawdzenie świeżo zamontowanych

Opublikowano
  • Autor

samochód troszkę buja przy hamowaniu tzn delikatnie nurkuje a test robiłem na dwóch stacjach diagnostycznych na jednej stacji wyszło po 59 % na lewym i prawym amortyzatorze a na drugiej 61 i 59% także nie wiem czy je reklamować czy dać sobie spokój. Ten mój mechanik powiedział żeby przejechać około 2-3 tys. km i wtedy one się ułożą :shocked:

Opublikowano

samochód troszkę buja przy hamowaniu tzn delikatnie nurkuje a test robiłem na dwóch stacjach diagnostycznych na jednej stacji wyszło po 59 % na lewym i prawym amortyzatorze a na drugiej 61 i 59% także nie wiem czy je reklamować czy dać sobie spokój. Ten mój mechanik powiedział żeby przejechać około 2-3 tys. km i wtedy one się ułożą :shocked:

co to za amorki? nie wiem za bardzo co ci sie ma ulozyc skoro wszystko jest skrecane i nie ma tam funkcji "ukladania"

Opublikowano
  • Autor

też tak myslę BUBA a te amorki to sachsy

Opublikowano

też tak myslę BUBA a te amorki to sachsy

a moze ci mechanik uzywki wsadzil a nowe sam przytulil :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

też tak pomyślałem że wsadził jakiś szajs ale 100 procentowej pewności nie mam [br]Dopisany: 13 Czerwiec 2010, 12:10_________________________________________________pojeźdżę troche i zobaczę jak będzie

Opublikowano

podnies auto i zerknij w nadkole jak wygladaja, nowe beda sie blyszczec a stare beda brudne od syfu

no chyba ze ladnie umyli ale i tak zobaczysz czy sa porysowane/zniszczone