rsmith Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Koledzy, w załączeniu film z komory silnika - założyłem kamerkę skierowaną na poduszkę (strona kierowcy) i jadąc samochodem naciskałem i puszczałem gaz. Proszę o opinie czy jej praca jest normalna, czy też poduszka raczej jest niesprawna.(silnik za bardzo się przemieszcza). Coś mi stuka przy przyspieszaniu i zwalnianiu, lewarek skacze i w samochodzie jest nadal raczej głośno. Dzięki za pomoc Zauważcie jak przesuwa się ta czarna rura będąca na stałe połączona z silnikiem. Kamera usytuowana na budzie, widok z góry - poduszka z kostką.
Tiger017 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Nie no kolego wydaje mi się że silnik powinien się ruszać w sumie po to jest ta poduszka aby sobie swobodnie wisiał. A lewarek raczej będzie lekko uciekał . Bo jest na drążku bezpośrednio podpięty do skrzyni. Wiadomo jakby wszystkie poduszki były by nowe to ten hm luz był by mniejszy .
rsmith Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2010 Okej, rozumię, przód tył jak najbardziej, ale czy silnik powinien tak chodzić do góry i na dół? Sprawdzałem poduszkę skrzyni - nie jest zerwana ale mocno chodzi... Czy od niej mogły by się przenosić drgania na budę?[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2010, 23:52_________________________________________________Koledzy, a czy takie stukanie może jest spowodowane problemem z tulejami na wahaczach? Czasem jak samochód jest zimny to przy pierwszym starcie słychać takie "zgrzyt" jakby guma przesunęła się po metalu, przy hamowaniu słychać to również. Czasem mi go ściąga na prawo, a czasem jedzie prosto.... hmmm Ma ktoś jakiś pomysł?
Rekomendowane odpowiedzi