Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Głośniki w tylnie drzwi?Czy jest taka możliwość?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie czy jest możliwość zamontowania głośników w tylnie drzwi.Chciałem dodać że oryginalnie nie ma tam żadnych maskownic więc racze też nie będzie tam głośników.

Z góry dziękuje...

Opublikowano

rozbierałeś ? może ktoś wcześniej zamontował bez maskownic :mysli: poza tym

ludzie na księżyc latają, a Ty się pytasz czy jest możliwe zamontowanie głośników w tylne drzwi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Hehe.Spoko nie,nie rozbierałem no ale w tym aucie nic nigdy nie było robione mam je po ojcu który kupił je od starszego pana w niemczech który na 1000% w nim nic nie robił.Tak sobie myślę.A warto montować z tyłu głośniki w drzwiach.Czy tylko przód + Bagażnik.

Opublikowano

wiesz, temat wałkowany tysiąc razy lub lepiej, jeżeli nie zrobisz "dobrego" przodu o po co Ci tył :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

No chyba sobie odpuszczę ten tył.

PS.Na przód przyjdą helix 62.1 więc nie ma najgorzej.

Opublikowano

Po 1. Po co ci głośniki z tyłu? scena to porządnie zrobiony system przedni i uzupełnienie niskich subem.

Po 2. Te Helixy raczej dobrego grania nie wniosą, (zarówno góra jak i dół)

Po 3. nie trzeba kupować boczków od kombiaka aby zrobić miejsce pod głośniki w tylne boczki (wyżynarka, MDF - pierścienie, trochę żywicy i wyobraźni i samemu można zrobić miejsce pod nie)

Opublikowano

Zgadza się ale jak komuś nie chce się bawić ma części P&P :)

Opublikowano
  • Autor

Macie racje nie będę robił nic z tyłu lepiej.

PS.Czemu helixy zagrają słabo?

Opublikowano

Bo to żaden ,,haj-end,, :)

Żeby dobrze grało bez suba potrzeba zestaw troszeczkę wyższej klasy, powiedzmy ok 800zł na sam przód + dobre wygłuszenie ok 300zł, dobry montaż na dystansach (najlepiej jak głośnik jest wysuniety przed tapicerkę) do tego jakiś piecyk, powiedzmy że może być używka, to dochodzi min. 400zł, okablowanie, no i przede wszystkim dobre źródło a nie jakiś chińczyk :wink4: Wtedy przód już zagrać powinien dobrze ale nie helixy z najniższej serii :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

No ale ja też nie jestem jakimś audiofilem myślałem nad tymi helixami do przodu a do bagażnika nad głośnikiem JL-audio radio alpine Seria CDA.To poleć mi coś lepszego żeby tak za 2000zł zrobić fajne car audio.

Opublikowano

Powiedz mi jeszcze jakiej muzyki słuchasz i czy w tej kwocie mogą mieścić się klocki używane (lepszy się uzbiera zestaw) i czy wliczać w tą cenę okablowanie oraz maty?

Opublikowano

(wyżynarka, MDF - pierścienie, trochę żywicy i wyobraźni i samemu można zrobić miejsce pod nie)

Jest gdzieś w necie poradnik jak to się dokładnie robi :?:

Widziałem na fotkach jak się w to bawicie i chciałbym zgłębić tą tematykę :kox:

Opublikowano
  • Autor

Co do kwoty to raczej sie musi zmieścić wszystko razem z okablowaniem i matami.

A co do muzyki to różnie niekiedy dance,techno a niekiedy znów rap i hip hop.

Sprzęt może być używany ale najlepiej jak najwięcej nowego sprzętu bo np.Radyjko raczej jakiegoś używanego alpine CDA sobie wezmę.

Opublikowano

jarko jest mnóstwo fotorelacji i tematów na ten temat, wystarczy dobrze poszukać. Oczywiście nikt ci nie da na tacy gotowego rozwiązania. Musisz sam wykazać odrobinę inicjatywy ;)

Przód - Hertz HSK używka ok 450zł + maty ok 200zł + Radio ok 450zł (alpina CDA 7893/4; 9833; Clarion - jakiś Deck)

Piec z oldów Alpine'a ok 400zł i już jest 1500zł

Zostaje 500zł na suba i kabelki... Za 350zł można wyrwać dobrą 10'tkę jak RE SR ;) i masz 150zł na kabelki... 100zł na sygnał i drugie tyle na głośnikowe i elektrownie. Wychodzi delikatnie ponad 2kzł a na pewno będziesz zadowolony! Uwierz mi.

Nowymi klockami zakupiłbyś tylko radio i przód (dość przyzwoite) a tu masz cały system!

Opublikowano
  • Autor

Ciężko kupić te Hertz na allegro jest tylko jedna aukcja z używanymi.Co innego możesz polecić po za tymi Hertzami.

Opublikowano
  • Autor

RAINBOW SAX 265.20 ???

Opublikowano
  • Autor

Już mam zaklepane Radio Alpine Cda-9853r.Chciałem wiedzieć co potrzebuje aby je zamontować do mojej B5 gdzie mam radio Audi BETA CC.