Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKE] Głowica problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy zna chyba ten silnik i problemy z nim związane.Trafiło do mnie to autko gdyż nie równo pracowało.Zdjąłem pokrywę zaworów i okazało się że spadła pestka z zaworu jak również i dźwigienka.Poskładałem wszystko i po odpaleniu trochę lepiej lecz dalej szarpało silnikiem.Posprawdzałem ciśnienie na cylindrach i okazało się,że na pierwszym brak ciśnienia.Głowica poszła w górę i do regeneracji.Po zmontowaniu wszystkiego pomierzyłem ciśnienie wszędzie po 30 lecz po odpaleniu znów coś nierówno chodzi i dmucha teraz z wydechu.Myślałem że wina uszczelek pod kolektorem wydechowym na głowicy po stronie pasażera.gdyż jak silnik pracował podłożyłem rękę to czułem jak spaliny uciekają bokiem.Po demontażu kolektora okazało się,że uszczelki są dobre a spaliny uciekają z małego otworka okrągłego przy trzecim otworze wylotowym spalin z głowicy.Tych otworków w głowicy jest 3 po jednym przed każdym kanałem wylotowym z głowicy.Z pierwszych dwóch nie dmuchają spaliny a z tego trzeciego pod dużym ciśnieniem wylatują spaliny.Co jest powodem tego czyżby głowic do wyrzucenia?I do czego służą te otworki?Wszystkim z góry dzięki za poradę

Opublikowano

Kolego polecam Ci odezwać się na PW do forumowicza jaro4444. On ma mega wiedze mechaniczną i wytłumaczy Ci na pewno o co chodzi. Powodzonka.

pozdr :hi:

Opublikowano
  • Autor

Auto naprawione wszystko śmiga.Temat można zamknąć.

Opublikowano

:hi:

mogłeś chociaż napisać co było przyczyną takiego zachowania silnika i jak udało ci sie usunąć ustarke :gwizdanie:

tylko cie prosze nie pisz że świece wymieniłeś :tongue4: