Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Bzyczenie po zgaszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj po powrocie z miasta gaszę silnik i słyszę takie BZZZzzzzzz..;( Coś w rodzaju jak by wirnik w turbinie i tak przez około 7 sekund powoli cichnie jak by się coś kręciło i dochodzi mi z okolic turbiny. Zdjąłem gumowy wąż z turba a że jest ciemno to palcami złapałem wirnik i się nie rusza. Samochód przyśpiesza normalnie. Gdy trochę ostygł tego efektu już nie ma. Teraz przegoniłem auto jak nigdy i po wyłączeniu znowu to samo. Żeby był dzień to bym spojrzał a tak że nic nie widzę to odrazu zapytam się tutaj może coś ciekawego podpowiecie. Dodam że ten dźwięk jest dość głośny.

Opublikowano

Jedynie wyłączająca się klimatyzacja mi na myśl przychodzi.. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzone dzieje się to w akumulatorze podciśnienia do której idzie przewód podciśnieniowy pod turbiną taka czarna jak ją złapie to czuje duże drgania i najprawdopodobniej stąd pochodzi ten dźwięk.[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 22:45_________________________________________________ Jest to taka http://moto.allegro.pl/item1077251974_poduszka_gruszka_podcisnienia_audi_a4_b6_1_9_tdi.html

Czy podejdzie mi z każdego modelu auta ? i Czy ona jest rozbieralna ? Nigdy nie miałem z nią do czynienia.. I z tego co doczytałem się to tam raczej nie ma co robić takiego dźwięku hmm :mysli: Wężyk od niego idzie do N18 może ten N18 się zacina? W każdym razie jak zdejmę z akumulatora podciśnienia wężyk efekt po wyłączeniu silnika znika.[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2010, 01:50_________________________________________________Widzę że nikt się na tym nie zna ?

Opublikowano

Jeśli z n18 lub n75 jest coś nie tak, to powinieneś mieć jakieś błędy w komputerze. Może akumulator podciśnienia jest nieszczelny, a przy uruchomionym silniku po prostu tego nie słyszysz. Musiałbyś go wyjąć i sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj już auto idzie max 120 km.h

Opublikowano

Dzisiaj już auto idzie max 120 km.h

tryb awaryjny,

na początek spr zaworki te co kolega wcześniej napisał a także cały układ podciśnienia

Opublikowano
  • Autor

Już znalazłem wcześniej zagięty przewód od sterowania gruszką i oplot w nim pękł myślę że to on + Akumulator ciśnienia. Po przegonieniu auta już tak miałem że jechałem 1 kilometr jak bez turbo :) Ah te ruszanie jak bym miał 1 litr bez turbo :wink4:[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 00:49_________________________________________________ Bzyczenie jak i tryb awaryjny po wymianie węża od gruszki turbiny do zaworka znikło :tongue4: