Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Grafitowa Bestia A4 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wam zaprezentować moje autko zakupione 20 czerwca 2010r. ( Audi A4 1.8 ADR 125KM )

Jest to moje pierwsze auto po zdaniu prawa jazdy, które zdałem dopiero za 3 razem :decayed:

Audikę zakupiłem z komisu, podobno stała około dwóch tygodni w Polsce, w zasadzie to moja ex mi ją znalazła na allegro,

oczywiście na drugi dzień pojechałem odrazu z kumplem do Gostynina ją oglądać, okazało się że prawe tylne nadkole i

drzwi były malowane, lakier pod kątem przy dobrym słoneczku się niestety różnił, oczywiście zapytaliśmy pana handlarza

co to jest, a on na to, że tak wie że było malowane ale niby w Niemczech :> yhy. Stan silnika wydawał się na dobry, nie było

żadnych wycieków, ani żadnych dziwnych odgłosów :). Kupiłem autko, kilka dni później zmieniłem opony bo były cholernie łyse

na tył dunlopki a na przód continentale. Oczywiście olej, filry, pasek rozrządu ( tylko bo się spłukałem w ubezpieczalni )

Jakiś czas później padł przegub, poza tym auto się trzymało do pewnego momentu kiedy z rana po odpaleniu było KLE KLE KLE

Poczytałem trochę w necie na ten temat no i dałem sobię spokój z tym dźwiękiem ze względu na brak funduszu, niestety nie

mogłem podjąć pracy ze względu na szkołę. Oczywiście z czasem klekot narastał, ale stwierdziłem że zajmę się silnikiem wtedy

kiedy padnie, czyli swap na coś mocniejszego, nie ukrywam że nie polubiłem tego silnika ze względu na spalanie PB a w sumie

osiągi nie są zadowalające. Auto oczywiście nigdy nie miało LPG. To tak z grubsza, teraz kilka słów o wyposażeniu ;)

-ABS

-Wspomaganie Kierownicy

-Centralny Zamek

-Termometr W Liczniku :naughty:

-Climatronic

-Nagłośnienie NOKIA ( 6 głośników )

-Zmieniarka do kaset zaraz za dźwignią od hamulca ręcznego :decayed:

-Kubełkowe Foteliki

-Kierownica z eSki

-Aluski 16"

Do dnia dzisiejszego wymieniłem już oba przeguby, żaróweczki na philipsa, tarcze, klocki, łożyska, płyn hamulcowy, nowy akumulator, nowe zimóweczki, bezpieczniki :decayed: no i jak w/w olej, kilka płynów, pasek rozrządu.

Auto aktualnie wygląda tak:

20101002149.jpg

Uploaded with ImageShack.us

20100710091.jpg

20100710092.jpg

20100821112.jpg

20101002154.jpg

20100821111.jpg

20100821117.jpg

Niestety w poprzednią zimę zgubiłem spód od zderzaka =D. Za długo jeździłem na letnich oponach... i się raz na zakręcie nie zmieściłem :rolleyes:

co do modów mam dość obszerną listę, aczkolwiek nie mam narazie funduszu, szukam pracy ale w Płocku jest dość ciężko o pracę z wykształceniem zawodowym, reszte robię zaocznie.

-Lampy poliftowe przód + xenon

-Lampy tył Ledowe

-Przedni zderzak poliftowy

-Oświetlenie wnętrza Ledowe oczywiście barwy białej zimnej

-Swap silnika na 1.8T wraz ze skrzynią

-Felgi MAM8 conajmniej 17cali na lato

-Gwint

-Białe kieruneczki

-Może FIS...

-Zmiana Radia + wzmacniacz + skrzynka

-Zmiana Gałki Biegów na polifta

-Ramki na zegary

-Oświetlenie pod nogi z drzwi

-Myślę nad jakimś stożkiem + wydech, chociaż nie wiem czy zdobędę ładne brzmienie z marnego (aktualnie) 1.8 5V a dźwięk Calibry mnie jednak nie jara

-Poliftowe kratki nawiewu

-Poliftowy Panel od klimki

No i chyba byłoby to na tyle z planów, mam nadzieje że na czasie podejmę pracę, więc na pewno będę błyskawicznie podejmował modzenie, bo nie ukrywam że marzę o tym od samego początku istnienia na tym forum.

Opublikowano

Auto super ,dobra baza do modów :> Na początek możne jakieś ładne felgi 17 mała gleba i lampy z polifta :naughty:

Opublikowano

załóż elektryczne szyby!

lampy przód i tył najlepiej po II lifcie (wtedy halo w zderzak), białe kierunki w błotniki, minimum 17", gleba. Na początek :wink4:

wywal ten uchwyt na telefon.

i dobre radyjko mógłbyś zapodać :good:

a tak to nie źle się prezentuje :decayed:

Opublikowano

Bardzo ładna A4 i zadbana, oby ci służyła...

Silnik to masz chyba ADR jak u mnie :naughty:

Opublikowano

nikt się tu nie obrazi :wink4:

gleba to obniżenie zawieszenia :good:

Opublikowano

prawie jak moja pozdrawiam

Opublikowano

no to zależy jakie masz plany do auta - ogólnie im niżej tym lepiej :tongue4: zależy od twoich chęci, rozmiaru kół jakich planujesz

Opublikowano
  • Autor

Generalnie koła narazie zostają takie jakie są, czyli 16stki. A co do obniżenia ... tak żeby było spoko :decayed: u mnie w okolicy są baaaardzo niedobre drogi więc to też trzeba wziąć pod uwagę :blink:. Pierwsze za co się wezme chyba po malowaniu to lampy przód i tył i jakieś xenonki co o tym myślicie ? No i białe kierunki na błotnikach.

Opublikowano

i spryskiwacze do xenona :naughty:

optymalna gleba to jest tak -30 wg. mnie, u nas na 16" jest -40/-30 i jest spoko. :good:

Opublikowano

możesz zrobić sam jak masz narzędzia i jakieś pojęcie o tym, ale z tego co widzę to chyba nie bardzo masz - bez obrazy :decayed:

a za ile ktoś ci to zrobi to nie mam pojęcia.

Opublikowano
  • Autor

Nie no przyznaje się bez bicia, mówię zaczynam dopiero przygodę z tym, więc wiele nie wiem..Zawsze chciałem mieć auto które się odróżnia. Bo prostych A4 jeździ dość dużo :). A tak apropo no to za rok kończę zawodówke kierunku elektromechanika poj. samochodowych :D i przechodzę właśnie na warsztat w czasie praktyk więc mam nadzieje że się czegoś tam nauczę.Potem jeszcze jakaś maturka ale to nie istotne w między czasie trzeba się podjąć roboty żeby było za co modyfikować oczywiście :)

W sumie znajomy z klasy ma warsztat no i się troche buja, może on coś będzie wiedział na ten temat :)) Ogólnie dzięki za jakiekolwiek zainteresowanie.

Opublikowano

nie ma sprawy. tylko nie zrób tego auta tak, żeby się odróżniało w złym tego słowa znaczeniu.. :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A to moje rysy zrobione dzisiaj w nocy tzn. wczoraj. :confused4:

http://img684.imageshack.us/f/20100626074.jpg/

http://img121.imageshack.us/i/20100626076.jpg/

Za**bał bym żebym wiedział kto to... ( auto.. od hmm.. 4 dni stało u mnie na parkingu ) :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2010, 23:07_________________________________________________

nie ma sprawy. tylko nie zrób tego auta tak, żeby się odróżniało w złym tego słowa znaczeniu.. :gwizdanie:

Jasna sprawa wcale o tym nie myślałem :cool1: Ma być delikatnie i ładnie zrobiona :) jeżeli rozumiesz tej wypowiedzi znaczenie :D

Opublikowano

rysy perfidne.. pewnie z zazdrości..

Opublikowano
  • Autor

nie wiem stary czy z zazdrości czy przypadkiem.. chociaż stało tam ze 20 samochodów inny padło na mój. I to jeszcze żeby jeden element... a tu maska i błotnik.. świetnie nie wiem co ja mam z tym zrobić bo na lakiernika narazie chyba nie wyciągne a pewnie jak tego nie zabezpiecze to rdza zacznie włazić. ;(

Opublikowano

spytaj tego gościa - Pawlo 2004 - z tego co zauważyłem zna się na rzeczy to ci podpowie co i jak. :good:

Opublikowano
  • Autor

Zobacze co w poniedziałek pan majster powie na ten temat... niby znajomy ale mi krzyknął 400zł za maske.. czy to troche nie przy dużo ?

Opublikowano

biorą i 600zł za element. ale 200zł też biorą. zależy od zakładu i ich możliwości :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ech niedość że fura niedawno sprowadzona, trzeba zrobić jakieś tam wymiany wiadomo filry, olej, rozrząd pewnie, opony, ubezpieczenie dosyć drogie bo sam na siebie wziąłem a jestem nowym kierowcą, to jeszcze jakaś pała szła i musiała zarysować... ale cóż... aż mi się tego malować w sumie nie chce bo zaraz znów będzie szedł jakiś debil i się powtórzy sytuacja, a niestety nie śpie na kasie :([br]Dopisany: 26 Czerwiec 2010, 23:24_________________________________________________Może ktoś wie czemu sprzęgło łapie tak wysoko ? już prawie przy końcu ... ciężko mi to wyczuć i ciągle pisk jak ruszam :(. Nie mogę tego jakoś skumać.. Czy w tych audicach poprostu tak jest?... Czy o co chodzi :P ? sprzęgło się zużyło ?... to jest kilka mm pracy sprzęgła dosłownie i to pod sam koniec... nieee wiem o co chodzi..może tak mi się tylko wydaje?... :wallbash::mysli::kox:

Opublikowano

chyba się kończy :wink4: