Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z zamkiem centralnym drzwi prawych/tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym,że zamykając auto pilotem-wszystko zamyka,ale otwierając pilotem zamek drzwi tylnych otwiera się i zamyka ponownie,co uniemożliwia wyjście z auta i otwarcie go z zewnątrz.Wymieniłem cały zamek,ale dalej jest to samo...element zaznaczony na fotce nie rusza się,jakby coś w środku przeskakiwało

bfff11876e0a773am.jpg

a jak przesunę to ręką-nie zamyka drzwi i nie uzbraja alarmu-to nie jest problem mechaniczny,bo nie wierzę,że drugi zamek popsuł się w taki sam sposób w innym aucie

Jak otworzę auto kluczem i włożę do stacyjki-jest tylko jedno "kliknięcie" zamka tak,jakby otwierał i zamykał normalnie-niestety zauważyłem to po skręceniu boczków,więc mogę to przetestować jakoś innym razem, na razie mam klamkę zewnętrzną odpiętą...

kable koło zawiasów obejrzałem pobierznie i nie widac żadnych przerwanych :mysli:

co mogło się wydarzyć ?Vag podpięty-nic nie pokazuje...

Opublikowano

Musisz sprawdzić kable w przejsciu bo jeżeli nawet nie są zewnętrznie uszkodzone to mogą mieć przerwę w środku, co zresztą jest częstą przyczyną, lub ewentualnie wtyczka w zamku, zaoksydowany któryś z pinów. Jeżeli po otwarciu z powrotem się zamyka tzn, że nie dostaje sygnału z mikro wyłącznika w zamku

Opublikowano
  • Autor

czyli jednak okablowanie do sprawdzenia i kostki do czyszczenia-potem zobaczymy co dalej-kurczę wczoraj na szrocie ,jak wyjmowałem zamek z audi,mogłem też wziąć kable-teraz dopiero o tym pomyślałem... :wallbash:

Opublikowano

Kurcze ja mam dokładnie to samo. z tym że u mnie nie chce otworzyć prawych tylnych drzwi w ogóle ani od zewnątrz ani od wewnątrz. a po odpaleniu auta i ruszeniu zaczyna coś chrupać w tym zamku i wtedy drzwi otwierają się normalnie. wyjmowałem zamek otwierałem jego elektronikę i sprawdziłem wszystkie krańcóweczki i są sprawne 100%, silniki działają ale ten od ryglowania tak jak by nie działał w obie strony... dziwna Sprawa.

Jeszcze podmienię wiązki z lewych do prawych drzwi. zobaczymy co będzie

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze podmienię wiązki z lewych do prawych drzwi. zobaczymy co będzie

to jest sensowne wyjście-będzie wiadomo,że to wina okablowania ze słupka do modułu zamka :mysli:
Opublikowano

dzisiaj rozbiorę wrota.

:decayed::kox:

Opublikowano

Witaj!!Mysle ze masz zasniedziale styki w kostce w slupku, malem kiedys to samo (uszkodzilem przez to modul komfortu), gosc ledwo wyciagnal ta kostke byla cala zasniedziala,poczatki niedomagania byly podobne.

Opublikowano

no nie rozbierałem jeszcze tego połączenia drzwi i słupka bo troche dzisiaj pochorowałem. może się uda jutro w pracy, a jak by co to mam drugi moduł komfortu na podstawkę. tak zastanawiam, co sie może uwalić w module. są przekaźniki i do przekaźników diody zabezpieczające. może jedynie same przekaźniki mogą klękać.. dzięki za wskazówki. będę szukał przyczyny. na pewno pochwalę się rezultatami. :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

no i problem rozwiązany-winę ponosi kabel,wymienione i działa :wink4:

d67a42f5f8a26553.jpg