Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Kopcenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Bardzo proszę Was o pomoc i ewentualne sugestie otóż mam problem z moim autem które kopci raz na biało raz na czarno.

Pompowtryski zostały już sprawdzone przez mechanika i ich dawkowanie i stan jest ok,zostały wymienione śruby i oringi (chyba tak to się nazywa -wybaczcie pisze kobieta),gdyż powodem było to,iż trzęsło się całe auto na biegu jałowym,teraz jest dużo lepiej,ale jeszcze czuć,że gdzieś go tam skubnie,ale jest do przeżycia.No i wszystko było ok a tu nagle znowu problem czyli kopcenie przy odpalaniu samochodu.Jednego dnia kopcił na biało na zimnym silniku i jak się zatrzymałam na światłach to za mną było bialutko,drugiego dnia tylko przy odpalaniu i później było ok,trzeciego znowu kopcił tylko na czarno.Wszystko to dzieje się do momentu rozgrzania silnika,później jest ok.Płynu nie ubywa,oleju też nie ale czułam taki dziwny zapach tego białego dymu.Jeśli chodzi o moc to autko śmiga jak powinno.Bardzo proszę Was o pomoc, bo już mi ręce opadają z tym autem.Zamiast cieszyć się jazdą to go ciągle naprawiam.

Opublikowano

przeczytaj FAQ działu diagnostyka i zrób logi...

bo tak to można tylko zgadywać

Opublikowano

Moze to chlodnica spalin przecieka? Na pewno plynu nie ubywa?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzaliśmy i nie ubywa

Opublikowano

jaki przebieg auta? i jak odpala na zimnym?

Opublikowano
  • Autor

ma 88000 ,przy odpalaniu zaraz kopci na biało i jeszcze chwile podczas jazdy,późiej gdy go przegonimy jest ok,ale kiedy wyłączymy silnik i postoi powiedzmy godzinkę po odpaleniu znów kopci na biało

Opublikowano

pewne te 88kkm :mysli:

Opublikowano
  • Autor

auto sprowadzone więc pewności nigdy nie ma,rzekomo posiadamy ksiązkę serwisową z pieczątkami Audi z jego potwierdzonym stanem licznika(wiem wiem wszystko można kupić), byliśmy z nim w serwisie ASO i ocenili jego stan techniczny na dobry