Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jaki numer dekielka do felgi 16' 8E0 601 025C?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie udało mi sie okazyjnie kupić piękne felgi od A4, ale ... niestety bez dekielków zasłaniajacych śruby i centralny otwór. Na Allegro znalazłem co najmniej kilka, prawie identycznych dekielków, ale o różnych rozmiarach i numerach części.

Czy ktoś wie, jaki powinien być numer dekielka do 16-to calowej felgi z oznaczeniem 8E0 601 025C?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Jacek

Opublikowano

Nie wiem niestety jaki dekielek powinien mieć oznaczenie :wink4: ale spróbuj zmierzyc mniej więcej rozmiar "wnęki" na dekielek, a następnie poproś osoby które sprzedaję dekielki na allegro żeby zmierzyły dekielek i ci podały wymiary (no chyba że są już podane na aukcji). Podejrzewam że dopasujesz i nie powinno być z tym problemu.

Opublikowano

Zbyt proste i piekne rozwiazanie, zeby bylo mozliwe:)

Co do zewnetrznej srednicy wszyscy sa zgodni - dokladnie 15 cm, ale srednica mniejszego okregu z zaczepami i sprezynujacym pierscieniem to juz inna sprawa. Zmierzylem otwor w feldze - 57 mm. Na Allegro znalazlem dekielki wygladajace identycznie, jak te, ktore pasowaly do moich felg (widzialem oryginal u sprzedajacego felgi przez jakies 5 min.) ze srednica zaczepow 55, 60 i 62 mm. Podejrzewam, ze kazdy ze sprzedajacych mierzy na swoj sposob i stad te roznice.

Poczekam jeszcze kilka dni, moze ktos mial podobny problem albo ma identyczne felgi i sprawdzi numer dekielka, a potem kupie w ciemno ktorys z rozmiarow i ... bede liczyl na szczescie:)

Opublikowano

No faktycznie nie ma, znalazłem na allegro tylko do - 8E0 601 025, 8E0 601 025 B, 8E0 601 025 D, 8E0 601 025 H. A z oznaczeniem C ani jednej :kwasny:

Zapytam jeszcze znajomego. Pozostaje zapytać w ASO :kwasny: