Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALL] Problem z tylną klapą sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam probblem bo zatrzasnela mi sie klapa na amen i nie chce sie otworzyc. moze ktos juz mial taki problem i zna magiczny sposob na jej otwarcie???

dzieki za rade!!! :audi:

Opublikowano

wejdź do bagaja od strony tylnej kanapy.

Opublikowano

I poszukaj srubek mocujących tapicerkę, powykręcaj i masz mechanizm na wierzchu.

Opublikowano
  • Autor

no nie mozna sie bylo dostac do bagaznika bo jest sciana grodziowa. Rozwiazalem problem tak - siadlem na klapie nacisnalem "klamke" i zeskoczylem i jakos sie otworzyl. cos musialo byc z centralnym.....

• 2 lata później...
Opublikowano

Póki co nie mam takiego problemu jak kolega wyżej, ale też jest związany z klapą bagażnika - nie odskakuje po przyciśnięciu pilota (otwiera się, ale nie odskakuje), a przy otwieraniu klamką, jakieś 1-1,5s po otwarciu słychać wyraźnie że jakiś tam mechanizm przy zamku pracuje.

Domyślam się, że część odpowiadająca za odskakiwanie klapy nie działa poprawnie - tylko co to jest, jak się nazywa i co ewentualnie sam mogę zrobić ?

Opublikowano

Julo a ona powinna odskakiwać po naciśnięciu przycisku na pilocie? :mysli:

Bo mi też nie odskakuje...myślałem, że tak ma być. :embarrassed:

Opublikowano

po naciśnięciu na pilocie guziczka środkowego puszcza nam tylko zamek ale klapa się nie otwiera czy jak ktoś powiedział odskakuje trzeba pokrywę otworzyć ręcznie

Opublikowano

Ok, w takim razie sory za wprowadzenie zamieszania. A ten dziwny dźwięk w okolicach zamka, utrzymujący się jeszcze chwilę po otworzeniu klapy ? Co to może być i czy w ogóle należy się tym przejmować ?

Opublikowano

Ten dzwiek to normalka..

Opublikowano

Ok, w takim razie sory za wprowadzenie zamieszania. A ten dziwny dźwięk w okolicach zamka, utrzymujący się jeszcze chwilę po otworzeniu klapy ? Co to może być i czy w ogóle należy się tym przejmować ?

Dzwięk takie mówie na to jęknięcie ...

Praca elektrycznego mechanizmu rygla czy jak to nazwac zwalniajacego zamek.

U mnei wymieniłem (mechanizm plastikowy podatny jak widać na uszkodzenia) i pojękuje jak ten stary. Wioec póki nic sienie zablokowało to tak ma być.