decks88 Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam, wczoraj nabylem samochod takze jestem slaby z tych tematow, sprawa wyglada tak, wszystko fajnie auto sprawowalo sie bardzo dobrze, pojechalem na myjnie umylem sobie woz no i zaczal sie problem, wyjechalem na droge i momentalnie wlaczyla mi sie kontrolka ESP i auto stracilo cala swoja moc, na 1 biegu z gazem do dechy auto nie przekraczalo 15km/h bardzo prosze o pomoc
A4-V6 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Widzę kolega decks88 ma podobny problem jak ja.... mi tez zapaliła sie kontrolka ESP i mam błędy 01375 i 18062 te z modułu silnik. Zrób koniecznie odczyt błędów VAGiem - zobaczymy.
antolak Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Siema, looknij tu: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_esp_zapala_sie_i_hamuje_silnik-t139459.0.html pisałem tam już na ten temat bo miałem podobny przypadek, ale myślę że u ciebie może być coś innego skoro stało to się po wizycie w myjni. Musisz podpiąć się do VAGA i sprawdzić błędy - inaczej można się tylko domyślać niekoniecznie trafnie ... Na bank jest coś nie tak w module silnika i dla tego zapala się ESP i hamuje żeby nie dopuścić do trwałego uszkodzenia zmuszając kierowcę do odwiedzin serwisu.
decks88 Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Opublikowano 15 Lipca 2010 jedynie gdzie moge podlaczyc do VAGa to w serwisie, jestem juz zgadany z typem na piatek na 16 jak sie dowiem o co chodzi z tym to dam znac moze i innym to pomoze[br]Dopisany: 06 Lipiec 2010, 00:05_________________________________________________Witam, wracam do tematu poniewaz bylem u serwisanta, po podlaczenu VAGa malo stwierdzil ale co sie okazalo, pudelko pod komputer bylo nieszczelne (ulamany kant) przez co dostawala sie wilgoc po myciu auta przez co komputer swira dostawal. moze to komus pomoze w podobnych problemach
wrclaguna Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 niejeden mial problem z woda w ECU :gwizdanie: Jest tam 2 srubki trudno do odkrecenia i czesto sie zdarza ze podczas demontazu obudowa zostanie peknieta przez co do srodka dostaje sie woda
Rekomendowane odpowiedzi