Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wymiana amortyzatorow - niech ktos poleci na jakie i skad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam....bylem dzis u kola na sprawdzeniu amorkow.Okazalo sie ze prawy przod i lewy tyl nadaja sie do wymiany.Pan stwierdzil ze konieczna wymiana 4 sztuk.Czy moze ktos polecic rodzaj i firme do mojej niunki??Gazowe?Gazowo-olejowe???Jestem zimny w temacie.Ile moze to kosztowac (przod i tyl) oraz ile mech powinien wziasc za wymiane??Czy mozna sie pokusic o zrobienie tego samemu???W sumie warunki mam i nieco czasu w weekend.Doradzcie co kupic.Nie chce zmoczyc-bo w kolejce stoja juz wachacze do sprawdzenia a jak wiadomo tanio to wszystko nie jest...Zjade do domu to dolacze zdjecie kolka z maszyny jakie koles mi wydrukowal-powiecie mi czy na czyms takim mozna jeszcze jezdzic.

pzdr

Bartek

Opublikowano

Firma - Bilstein :cool:

Opublikowano

Firma - Bilstein :cool:

czasami ludzie polecaja jeszcze KAYABA (japonskie chyba). Cenowo jednak roznica niewielka (kilka piw w porywach).

BTW, moze ktos mial do czynienia z ta firma na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=218846755

tez jestem na kupnie (tylko na tyl, ale podobno tez maja).

Andrzej

z ta cena na allegro to bywa tak, ze kayaba sa drozsze od bilstein'a, no i jest jeszcze sachs...

Opublikowano

ja wymienialem teraz wszystkie 4 na nowe sachsa. Po sprawdzeniu okazalo sie, ze po przejechaniu toru przeszkod w postaci exta dziurawej nawierzchni (okolice puszczy biebzanskiej) 1x przod i 1x tyl stracil sprawnosc. zalezalo mi zeby nie zmieniac charakterystyki auta i do moich sprezyn w wersji komfort wybralem gazowo-olejowe sachsy.

jest ok. cena w zakladzie oscylowala w granicach 270 zl/szt a wymiana 200 za komplet.

mozna wymieniac na gazowe, ale takie sa w aucie mojej kobiety - i jak mam ochote popodskakiwac na wybojach (przy feldze 17') to przesiadam sie na chwile w jej samochod - i jestem wyleczony ze zmiany zawieszenia.