Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Hamulce z czujnikami ścierania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedali mi do mojego rocznika klocki z czujnikami ścierania, Tylko że chyba w moim roczniku nie ma takiego czujnika czy mogę założyć tylko ściąć ten kabel?

Opublikowano

Możesz bez problemowo, ja u siebie "dołożyłem", bo skoro jest to po co go usuwać.

Podpiąłem pod hamulec ręczny.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

Opublikowano

klocek z czujnikiem I bez jest konstrukcyjnie minimalnie inny

pomine tutaj fakt ze tloczek w zacisku rowniez, odradzam montaz klocka z czujnikiem do zacisku w ktorym go nie bylo

Opublikowano

klocek z czujnikiem I bez jest konstrukcyjnie minimalnie inny

pomine tutaj fakt ze tloczek w zacisku rowniez, odradzam montaz klocka z czujnikiem do zacisku w ktorym go nie bylo

Dlaczego?? Ja go porównywałem i był taki sam, jedyna różnica jest tylko w zalewaniu tego klocka (siedzi w nim pręcik i jak się kończą klocki to ulega on uszkodzeniu, czyli przerwaniu obwodu), natomiast wymiary przynajmniej optycznie były takie same, aż zaraz sprawdzę.[br]Dopisany: 08 Lipiec 2010, 15:03_________________________________________________Kurcze ja w żadnym katalogu nie mogę znaleźć podziału czy z czujnikiem czy bez.[br]Dopisany: 08 Lipiec 2010, 15:10_________________________________________________Ha nie różnią się, patrzyłem na stronie tomex-a, numer katalogowy 13-12 (bez czujników) i 13-121 (z cujnikami) wymiary są te same i budowa też.

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

katalog Tomex-a to mozesz sobie wsadzic.... no wiesz gdzie...

sprawdz katalogi Ferodo, TRW, Bosch-a lub Ate, tam na pewno znajdziesz te roznice :> :> :> :> :>

ale jak juz tak bardzo chcesz to prosze

wymiary klocka bez czujnika: 157/74/19.5 mm

z czujnikiem: 156/71/20.4 mm

:mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

katalog Tomex-a to mozesz sobie wsadzic.... no wiesz gdzie...

sprawdz katalogi Ferodo, TRW, Bosch-a lub Ate, tam na pewno znajdziesz te roznice :> :> :> :> :>

ale jak juz tak bardzo chcesz to prosze

wymiary klocka bez czujnika: 157/74/19.5 mm

z czujnikiem: 156/71/20.4 mm

:mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Podaj numery katalogowe??[br]Dopisany: 09 Lipiec 2010, 10:30_________________________________________________Kurde ale żeś różnice dał, to czy klocek będzie milimetr większy czy mniejszy raczej nie robi żadnej różnicy.

Podejrzewam że wziąłeś inne modele (w sensie że ten z czujnikiem nie jest odpowiednikiem tego bez)

Opublikowano

Jak to w końcu jest z tymi klockami, można założyć klocek z czujnikiem do wersji bez czujnika po jego obcięciu? Klocki o wymiarach 157/74/19.5 mm są zarówno z czujnikiem jak i bez, a potrzebuję klocki o takim wymiarze do tarcz fi 288x25. Jaka jest faktycznie różnica między tymi klockami oprócz ceny gdzie z czujnikiem są tańsze :kox: .

Opublikowano

Jak to w końcu jest z tymi klockami, można założyć klocek z czujnikiem do wersji bez czujnika po jego obcięciu? Klocki o wymiarach 157/74/19.5 mm są zarówno z czujnikiem jak i bez, a potrzebuję klocki o takim wymiarze do tarcz fi 288x25. Jaka jest faktycznie różnica między tymi klockami oprócz ceny gdzie z czujnikiem są tańsze :kox: .

Moim zdaniem możesz, ja zakładałem i nie widzę różnicy.

Opublikowano

Miły, jakie chcesz jeszcze roznice katalogowe ????? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

podałem Ci juz je

oznaczenie np Ferodo klocka z czujnikiem FDB1323

bez FDB1167

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj wymieniałem tarcze i klocki z przodu. Kupiłem klocki z czujnikiem mimo, że u mnie nie było czujników. Powodem była cena bo z czujnikiem są tańsze. Klocki z czujnikiem i bez czujnika są identyczne i wszystko pasowało idealnie po odcięciu kabelka. Numery katalogowe muszą być inne bo z czujnikiem i bez nie mogą występować pod tym samym numerem z wiadomego powodu.

Opublikowano

Klocki z czujnikiem i bez czujnika są identyczne i wszystko pasowało idealnie po odcięciu kabelka. Numery katalogowe muszą być inne bo z czujnikiem i bez nie mogą występować pod tym samym numerem z wiadomego powodu.

jestes pewien że są identyczne ??????

to ze wchodza do zacisku wcale nie oznacza ze sa takie same a na 100000% nie są

Opublikowano

Wczoraj wymieniałem tarcze i klocki z przodu. Kupiłem klocki z czujnikiem mimo, że u mnie nie było czujników. Powodem była cena bo z czujnikiem są tańsze. Klocki z czujnikiem i bez czujnika są identyczne i wszystko pasowało idealnie po odcięciu kabelka. Numery katalogowe muszą być inne bo z czujnikiem i bez nie mogą występować pod tym samym numerem z wiadomego powodu.

Też uważam że są identyczne (osobiście je zakładałem i porównywałem), nawet się pytałem sprzedawcy przy zakupie i też twierdził że są identyczne. Zresztą one się nie mogą różnić (no może w jakiś setnych milimetra, ale wizualnie są takie same). Czy tarcze też są inne ?? Wątpię, bo tarczy się raczej nie dobiera do klocków (w sensie czy ma czujnik czy nie), a skoro tarcza jest identycznych rozmiarów to i klocek też musi być identycznych rozmiarów (może być grubszy ze względu na ten czujnik ale to nie przeszkadza)

Opublikowano

Ostatnio też kupiłem z czujnikami chociaż nie mam podpięcia, wywaliłem kabelki i normalnie pasowały na oko były takie same ale ja z Devastationem się nie będę spierał i przyznam mu odrazu racje :decayed:

Jak narazie jeżdże i hamuje od czasu do czasu :naughty:

[ jeszcze tył do wymiany :( ][br]Dopisany: 26 Lipiec 2010, 00:10_________________________________________________Devastation nie krzykaj i nie denerwuj się! :buziak::polew:

Devastation w tym temacie jest zdecydowanie najlepszy więc się z nim nie spierajcie bo groza z nieba na was spadnie :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Tak, jestem pewien na 100%. Przy kupnie pytałem czy w razie czego będę mógł wymienić klocki jeśli się okaże że będą się różniły (sprzedawca zapewniał mnie, że na pewno są identyczne) więc kupiłem z czujnikiem. Po zdemontowaniu klocków dokładnie zmierzyłem klocki suwmiarką (wszystko co się da zmierzyć) i były takie same, no może niektóre wymiary różniły się kilka dziesiątych mm :wink4: . Klocki kupiłem TRW. Nie wiem jak przy innych klockach bo nie mierzyłem, ale TRW są takie same z czujnikiem i bez czujnika. W sumie to jest jedna drobna różnica, w klocku bez czujnika jest o 1,5 mm grubsza okładzina na klocku, ale to nie ma znaczenia, tyle że bez czujnika trochę dłużej wytrzymają, ale i tak nie warto dopłacać 30 zł z powodu 1,5 mm grubszej okładziny.

Opublikowano

czasem i te 1.5mm by się przydało jak portfel pusty :decayed: