Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana żarników xenonowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musisz kupić żarniki D2S , wymienisz sam , tylko nie dotykaj szklanej bańki rękami

Opublikowano
  • Autor

Pytałem się gości z linka do allegro i mówił , że do B5 nie pasuje D3/2/1S tylko jakiś jeszcze inny typ , który jest po 150zł.

I komu mam wierzyć ?? :kwasny:

Opublikowano

Pytałem się gości z linka do allegro i mówił , że do B5 nie pasuje D3/2/1S tylko jakiś jeszcze inny typ , który jest po 150zł.

I komu mam wierzyć ?? :kwasny:

może temu kto jeździ na takich :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

LOL[br]Dopisany: 08 Lipiec 2010, 18:30_________________________________________________....przede wszystkim pytanie , masz fabryczną instalację xenonu czy dokładaną ??!!

Opublikowano

otwórz maskę , na górze reflektora będzie tabliczka tam jest oznaczenie , pod jakie żarówki jest przystosowany , powinno pisać D2S

Opublikowano

nie ma bata d2s taki np. :

29597339.jpg

Philips: http://www.motoallegro.pl/item1125276568_nowe_zarowki_xenon_philips_d2s_85122_niebieskie.html

Osram: http://www.motoallegro.pl/item1103532602_zarowki_zarowka_xenon_zarniki_d2s_osram.html

Ja przechodziłem przez wymianę w zimie i teraz wiem, że jak bym to miał robić pierwszy raz to bym wyciągał całą lampę, ale jak nie masz dużych dłoni to pójdzie i bez demontażu.

Otwierasz klapkę na lampie, odpinasz zawleczkę i wyciągasz żarnik razem z przewodem.

Przekręcasz w lewo (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) i już masz wyjęty żarnik.

Montaż odwrotnie.

Zwróć uwagę na położenie żarnika w lampie, pasuje tylko w jednym położeniu a da się go założyć źle, co skutkuje gównianym świeceniem.

Opublikowano

Zwróć uwagę na położenie żarnika w lampie, pasuje tylko w jednym położeniu a da się go założyć źle, co skutkuje gównianym świeceniem.

Możesz to jakoś rozwinąć?

Po czym poznać, czy go dobrze włożyłem?

Może głupie pytanie, ale dzisiaj będziemy to wymieniać u kumpla właśnie, a nigdy poliftowych lamp nie oglądałem/macałem?

Opublikowano

zobacz jak wygląda środek mocowania, żarnik ma takie podcięcie a oprawa występ to musi w siebie wskoczyć, wtedy żarnik jest dobrze założony

widać to podcięcie na zdjęciu które załączyłem wyżej

Opublikowano

Czyli rozumiem, że tylko totalny laik może tego nie założyć dobrze?! :decayed:

Opublikowano

może nie laik, można przymierzyć sobie najpierw sam żarnik do lampy nie zakładając kabla i zobaczyć w jakim położeniu ma być żarnik

a i wracając do początku wątku do tego co napisał @otto18, jesteś pewny, że to żarnik a nie przetwornica?? u mnie jak przestał jeden świecić to okazało się że to przetwornica

Opublikowano

Czyli rozumiem, że tylko totalny laik może tego nie założyć dobrze?! :decayed:

jak dobrze pamiętam to ten czarny cienki pręcik ma być u góry soczewki , dopilnujcie tego , z prawej strony dojście jest nawet ok, z lewej zawsze wywalam całą obudowę filtra pow. i można wtedy z luzem się bawić , żarnik musi zaskoczyć na te wypustki , bo inaczej wypadnie z gniazda podczas drgań :decayed:
Opublikowano
  • Autor

a i wracając do początku wątku do tego co napisał @otto18, jesteś pewny, że to żarnik a nie przetwornica?? u mnie jak przestał jeden świecić to okazało się że to przetwornica

YY , a jak to w ogóle poznać? I jakie są koszty jeśli to przetwornica?

Czy taki żarnik dają radę?

http://www.motoallegro.pl/item1124633067_d2s_4300k_5000k_6000k_8000k_xenon_zarnik_palnik.html

Opublikowano

ja bym na Twoim miejscu kupił oryginały a nie zamienniki

a sprawdzić przetwornicę można podłączając zamiast spalonego żarnika dobry

Opublikowano
  • Autor

No a ile taka przetwornica kosztuje??[br]Dopisany: 09 Lipiec 2010, 13:29_________________________________________________Jakie żarniki możecie mi polecić?

Opublikowano

Z zamiennikami daj sobie spokój ,jak chcesz byc zadowolony to tylko Philips D2S 4300K i wymieniamy zawsze obydwa .

Przetwornice uzywki 100-200,nowe 300-400zl.

Opublikowano

jakby nie daj Boże padła przetwornica to polecam szukać do Laguny o tych samych oznaczeniach

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

co sądzicie co lepsze barwy standartowe 4300k czy 5000k sa to orginalne? philipsy, od tego ziomka, czy to wogóle oryginał:

http://allegro.pl/xenon-d2r-d2s-philips-nowe-odbior-poznan-i1418138603.html

lub coś takiego

http://allegro.pl/audi-zarowka-xenon-d2s-oryginalna-philips-xenonowa-i1415873607.html

odrazu z wymianą i ustawieniem świateł

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 09:07_________________________________________________co wybrać z philipsa

85126+

czy

85122+