Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Potrzebny schemat włącznika świateł przeciwmgielnych przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Potrzebowałbym schemat włącznika świateł przeciwmgielnych przednich. Mam ori włącznik, przekaźnik, halogeny no i chciałbym to wszystko złożyć do k..py. Jest w nim 5 wej./wyj. 1/2/4/5/6. Podłączyć to chciałbym poprzez przekaźnik no i bezpiecznik tylko muszę wiedzieć do których wejść podłączyć dlatego prosiłbym kolegów o schemat lub pomoc. Z góry wielkie dzięki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego i opanowales temat halogenow?

Widze nikt na pytanko nie odpisal a sam bym potrzebowal schmacik.

Opublikowano
  • Autor

Oto schemat włącznika świateł przeciwmgielnych przednich.

schematj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jeśli chodzi o halogeny to zmieniła się koncepcja. Nie będę montował halogenów w zderzaku tak jak to jest w lifcie tylko kupie lampy BOSCHa z halogenami H7+H7+H1 bo aktualnie mam VALEO bez halogenów na H4. Jeśli zaś chodzi o schemat przedstawiony przez mojego poprzednia to jest błędne podłączenie.

Jak widać na załączonym obrazku wyjście nr 1 podłączmy do oświetlenia wewnątrz pojazdu, 2 podłączmy do masy, pomiędzy (4,5) a 6 jest przełącznik, który powinien sterować przekaźnikiem, który za to steruje halogenami oczywiście z bezpiecznikiem.

Opublikowano

nie lepiej jakbyś sobie kupił soczewki i wirezał halogeny ładnie by to wyglądało

Opublikowano
  • Autor

myślałem o zmianie na lampy poliftowe tylko, że za ładną zadbaną jedną lampę trzeba położyć 300zł. Teraz halogeny musiałbym założyć w zderzaku same halogeny to 200zł. W zderzaku z lewej strony jest wlot powietrza do intercoolera nie wiem jak jest to rozwiazane w lifcie ale uważam że taki halogen będzie blokował dopływ powietrza.

Opublikowano

myślałem o zmianie na lampy poliftowe tylko, że za ładną zadbaną jedną lampę trzeba położyć 300zł. Teraz halogeny musiałbym założyć w zderzaku same halogeny to 200zł. W zderzaku z lewej strony jest wlot powietrza do intercoolera nie wiem jak jest to rozwiazane w lifcie ale uważam że taki halogen będzie blokował dopływ powietrza.

możesz kupić zamiennik Depo nowe i miałbyś bajke

Opublikowano

koledzy jesli mialem lampy z halogenami bosh-a i zalozylem depo bez halogenu to jakie mam teraz pociagnac kable ..??

Opublikowano
  • Autor

tylko nie te one są z ringami

tu masz tylko musisz zapytać jaki producent

http://allegro.pl/item1174078458_nowe_reflektory_audi_a4_99_01_h7_h7_l_p_chrome_kpl.html

Masz racje bez ringów.

Kolego Lukas4334 tutaj masz wszystko dokładnie opisane. Powodzenia.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=15032.0

Opublikowano

Dzieki ci bardzo......nieraz w szukajce ciezka znalezc!!! :hi: