Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Za wysokie obroty biegu jałowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Kolegów!

Mam taki problem: falowały mi obroty na biegu jałowym przy włączonej klimie, wyczyściłem przepustnice i przeprowadziłem jej adaptacje, po tym falowanie ustąpiło ale na zimnym silniku obroty dochodzą do 2200 obrotów! dzieje się to tylko na zimnym silniku, po ok 30 sekundach spadają do 800 i tak sie utrzymują. Dodatkowo wyczyściłem więc przepływke ale bez poprawy. Poza tym VAG pokazuje błędy które da sie wykasować ale pojawiają sie po przejechaniu kilkudziesięciu km:

17536 - d cylindrów 1; adaptacja mieszanki (multyplikatywnie): system za ubogi

P1128 - 35-10 - - - Sporadyczny

17584 - Zespół 1; korekcja sondą lambda za katalizatorem: osiągnięta granica regulacji

P1176 - 35-00 - -

czy to wina sondy lambda?

Proszę o pomoc i pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, rozumiem Twój ból, u mnie obroty są za wysokie szczególnie kiedy wyłączę klimę :) ale na zimnym silniku jest lepiej... na ciepłym się wzmaga i rośnie z 950 do 1400. Czasem jeszcze jakiś przekaźnik się wyłączy i na chwilkę spadają obroty do 850, ale tylko na 2 sekundy. Jak coś ustalę to napiszę może i Tobie pomoże... na razie jednak nic nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

Hej! jestem po wymianie przepływomierza (oryginał Bosch regenerowany) i problem z obrotami nie występuje. Ładnie, równo trzyma obroty. Sprawdź przepływke, odepnij ją, a najlepiej podłącz kompa, są jakieś błędy? Natomiast, ja będę musiał jeszcze wymienić sondę lambda bo chyba jej życie się juz kończy.

Opublikowano

Warto sprawdzić, jutro jestem umówiony w warsztacie, jeśli to przepływomierz to mi wymienią... napisze jutro :)

i już dzisiaj mamy jutro:) byłem w dobrym serwisie! Pierwszy Pan podłączył komputer, sprawdził pierwsze parę bloków pomiarowych, odłączył przepływomierz i mówi że jest dobry, drugi Pan odkręcił korek od wlewu oleju i obroty spadły do 850 :) winny jest zatkany zawór pod kolektorem dolotowym (obok odmy) wymienią mi jak odstawię autko. :good: