Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dusi się przy dodawaniu gazu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Samochód dusi się.. słabo wchodzi na obroty. Jak lekko dodaje gazu to delikatnie sie rozpędza. Wracałem dziś z mazur wszystko było wporządku, dopóki nie zjechałem z trasy ze wzgledu na korki. Była to asfaltowa droga pełna bujanek i gurek. Jechałem dość szybko samochód co chwila skakał góra i dół i po tym mam takie objawy. Na początku było tragicznie. ale po jakichś 10 km cos się ruszyło i zaczął lepie przyspieszać. Sprawdziłem wtyczki pod maską i przewody i na 1 rzut oka wyglada wszystko ok. Podejrzewam filtr paliwa?? Zalałem wczesniej na próbe pół baku biopaliwa i pól normalnego ON.

Opublikowano

Może na początek wymień filtry.A nie zaczął dymić?

Opublikowano
  • Autor

o to chodzi, że dymku nie widać... jak juz sie trochę rozpędzę to słychać jak turbina sie włącza... i czuć taki przeskok... tak jakby zbierał się i zaraz muł

Opublikowano

zrob logi i zobaczymy co wyjdzie

Opublikowano
  • Autor

dziś rano przed pójściem do roboty podłączyłem vaga tak na szybkiego to błędów nie było a jutro zrobię logi...

Opublikowano

zmień filtr paliwa koleś zalał biopaliwo i autko nie jedzie muł jak nic

Opublikowano
  • Autor

właśnie zamówiłem filtr i będę jutro zmieniał[br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 14:07_________________________________________________dziś zmieniłem filtr i dalej to samo... ale chyba nie możliwe że to od paliwa bo mój znajomy jezdzi też afnem dobry miesiąc na bio i nic się nie dzieje....Wyglada mi to na przepływkę bo słabo wkręca się na obroty... czasami załapie troszkę... jak delikatnie dodaję gazu to się jakoś rozpędza a tak to nie idzie jechać... i nie odcina go przy 3000 rpm i 120 km/h rozpedza się do ponad 170

Opublikowano

to podmien od kolegi przeplywke i wtedy juz bedziesz wiedzial czy to ona jest do wymiany

Opublikowano

Ja sprawdziłbym jeszcze stan filtra powietrza... Mógł się odkleić silikonowy pasek i kiedy auto zasysa wiele powietrza filtr się kurczy i zatyka dolot ???

Opublikowano
  • Autor

Dziś zmieniłem wszystkie przewodziki podciśnienia, sprawdziłem też przewody turbo<->intercooler, zmieniony filtr paliwa, powietrza i dalej to samo...pewnie wysiadł któryś zaworek albo przepływka, jakie logi zrobić??? co myślicie o katalizatorze?? może się przypchał[br]Dopisany: 14 Lipiec 2010, 14:06_________________________________________________Podłaczyłem kompa... był bład przepływki zgasiłem skasowalem odpalam nie ma... jak tylko przegazowalem to zaraz wyskoczył... :) i słychać delikatne syczenie... jak wcisne do ponad 4000 rpm i puszcze .... czyli wygląda na padniętą przepływkę[br]Dopisany: 14 Lipiec 2010, 15:14_________________________________________________zmieniłem przepływkę na ori... przewody ciśnieniowe wywaliłem kata, i katalizator, przeczyściłem kolektor i egr... autko śmiga aż miło :D