Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z licznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie umieścić temat, więc umieściłem go tu. Niedawno kupiłem samochód tzn jakiś miesiąc temu no i wtedy miał 183 tys przebiegu... jakoś bardzo nie zwracałem uwagi na przebieg bo jak wszyscy wiemy ciężko teraz o taki samochód który nie był cofnięty. No ale nie oto chodzi, dzisiaj zauwazyłem że mój licznik przeskakuje, tzn. mam 183,266 tys.. przejechałem już z 1000km a licznik pokazuje nadal to samo, tzn. dochodzi do pewnego punktu bodajże 183,280 i znów wraca do ok 183,266 dokładnie nie wiem, wiem tylko to że wraca. Da się coś z tym zrobić ?... :hi:

Opublikowano

pewnie przy cofaniu licznika,ktoś połamał zębatki,musiał byś to rozebrać,ewentualnie zakup nowych (używanych) zegarów :cool1:

Opublikowano
  • Autor
:wallbash: że grzebał ktoś to byłem na 95% pewny normalne. a generalnie jak licznik nie chodzi to legalne jest czy nie za bardzo :D ? bo narazie mam kupe innych wydatków, coprawda demerwujace jest to ale do przezycia chyba. [br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 12:31_________________________________________________ No i ewentualny koszt tego nowego zegara ? [br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 12:31_________________________________________________nowego uzywanego rzecz jasna
Opublikowano

jak będziesz wymieniał to pomyśl o poliftowych z fisem na allegro tego dużo od 1oo pln z fisem to tak ok 250 pln :decayed:

Opublikowano

ale na co ci nowy licznik :decayed: niech bedzie ten polatsz nim ze 2 lata i sprzedaz z takim samym przebiegiem :decayed: :decayed: jak kupiles

Opublikowano

pewnie przy cofaniu licznika,ktoś połamał zębatki,musiał byś to rozebrać,ewentualnie zakup nowych (używanych) zegarów :cool1:

Niby jakie zębatki miał połamać, ale do rzeczy czy prędkościomierz wskazuje normalnie? jeżeli tak to impulsator będzie sprawny, sprawdź czy niema błędów w liczniku ale wątpię, w pierwszej kolejności można by wgrać na nowo wsad zanim wymienisz licznik.

Opublikowano

Niby jakie zębatki miał połamać, ale do rzeczy czy prędkościomierz wskazuje normalnie? jeżeli tak to impulsator będzie sprawny, sprawdź czy niema błędów w liczniku ale wątpię, w pierwszej kolejności można by wgrać na nowo wsad zanim wymienisz licznik.

kolega ma rację wyawało mi się że 1995 roku jeszcze nie było liczników elektronicznych :hi:
Opublikowano
  • Autor

Licznik jest elektroniczny.

Prędkościomierz jest sprawny wszystko działa tyle, że mi po iluś km cofa przebieg. Do 183,266.

Więc ?

Opublikowano

Jak napisałem zapnij vaga i zobacz czy jakiegoś błędu niema jeżeli nie to nowy wsad.

Opublikowano
  • Autor

Okej, poszukam kogos u kogo bede mogl sie podpiac a nastepnie dam znac ;-)

A co do tego ze pojezdze 2 lata i sprzedam z tym samym przebiegiem to raczej nie, nie lubie robic ludzi w Uja :) Poza tym chce tym autkiem jezdzic jeszcze sporo i je zaczac modyfikowac jak wszystko naprawie etc.

Opublikowano

A co do tego ze pojezdze 2 lata i sprzedam z tym samym przebiegiem to raczej nie, nie lubie robic ludzi w Uja :) Poza tym chce tym autkiem jezdzic jeszcze sporo i je zaczac modyfikowac jak wszystko naprawie etc.

no dobra :notworthy: tak tylko glosno myslalem sobie :gwizdanie:
Opublikowano

Chciał bym się podpiąć do tematu otóż mam problem z licznikiem a dokładniej z prędkościomierzem i licznikiem km.

jak auto jest zimne licznik działa ale tak jak ma około 70 stopni prędkościomierz wariuje i opada i przestaje działać i licznik nie nabija już km.

czy to wina czujnika w skrzyni ?

jaki koszt wymiany i jak się do niego dostać

Opublikowano
  • Autor

Moja kobieta miała podobny problem, tylko że na nierozgrzanym silniku nie działały jej zegary, a na ciepłym działały, ale nie wiem co zrobił mechanik że chwilowo działały, teraz znów to samo - nie rozumiem tego problemu i również proszę jak przedmówca o wyjaśnienie jeżeli ktoś miał taki problem i go rozwiązał :). [br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 02:01_________________________________________________

no dobra :notworthy: tak tylko glosno myslalem sobie :gwizdanie:

Spoko Klysek :). W sumie jak bym miał je szybko sprzedawać to bym pewnie się tym nie przejął bo w sumie problem nie głupi na handel :rolleyes: ale póki co nic się nie sypie tzn. nic większego więc pośmigam sobię adelką jeszcze troche, a strasznie nieznosze jak mi coś nie działa, nawet głupi kamień jak wejdzie w bieżnik to sie musze zatrzymać i go wyjmować bo mnie drażni jak coś puka :hi: :hi: